Το Gears of War ήταν και παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για το Xbox 360. Το Gears of War 2 κάνει ένα βήμα ακόμα παραπέρα…

gearsofwariiΟι κάτοχοι Xbox 360 και προσφάτως PC είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων το Gears of War. Ο τίτλος ήταν πραγματικά μια απόλαυση, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις, δράση και αρκετή… τεστοστερόνη. Και παρόλο που το single player campaign τελείωνε σχετικά γρήγορα, οι παίκτες είχαν την δυνατότητα να ξαναπαίξουν τον τίτλο με κάποιον φίλο του σε co-op αλλά και να ασχοληθούν με το αρκετά βαθύ και άκρως διασκεδαστικό multiplayer.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν το ότι η Epic αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο Gears of War πατώντας στα βήματα του πρώτου παιχνιδιού, κάνοντας όμως και μερικές σημαντικές αλλαγές. Σεναριακά το παιχνίδι συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το πρώτο, μόνο που τώρα πια υπάρχει μια αίσθηση πως κάτι πραγματικά μεγάλο πάει να συμβεί. Έτσι μετά την αποτυχία της COG να καταστρέψει ολοκληρωτικά την εξωγήινα απειλή των Locusts, οι τελευταίοι αποφασίζουν να κάνουν μια μαζική επίθεση με σκοπό τον πλήρη αφανισμό του ανθρώπινου γένους.

Έτσι πλέον δεν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μόνο ομάδες από Locust αλλά ολόκληρους στρατούς, και το θέαμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Βέβαια, προκειμένου να τα φέρουμε εις πέρας με την εξωγήινη αυτή στρατιά, το οπλοστάσιο του Marcus Phoenix και της «παλιοπαρέας» του έχει δεχτεί ένα σχετικό lifting. Πλέον τα όπλα είναι περισσότερα και ισχυρότερα, ενώ ιδιαίτερης μνείας χρίζουν οι μάχες με τα αλυσσοπρίονα που πλέον απαιτούν περισσότερη προσπάθεια για να βγει κάποιος νικητής, αφού με το που γίνεται η «σύγκρουση» πρέπει κάποιος να πατάει συνεχώς και όσο πιο γρήγορα γίνεται το κουμπί «Β» για να καταφέρει να υπερνικήσει τον αντίπαλό του.

gearsofwar2Επιπροσθέτως, στο GOW II έχει εισαχθεί και η λειτουργία της «κινητής» κάλυψης, με την οποία μπορούμε να πάρουμε έναν αντίπαλο σαν όμηρο και να τον χρησιμοποιήσουμε για να προστατευτούμε, ή κάποια κομμάτια του περιβάλλοντος, ή απλά μια κανονική… ασπίδα! Το παραπάνω χαρακτηριστικό προσθέτει περισσότερες στρατηγικές επιλογές και σίγουρα διαφοροποιεί αρκετά το gameplay του τίτλου προς το καλύτερο.

Τεχνικά το παιχνίδι είναι απλά άψογο, αφού η ήδη εκπληκτική μηχανή του έχει βελτιωθεί περαιτέρω και πλέον τα πάντα φαίνονται καλύτερα, καθαρότερα, ενώ υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον το οποίο στο πρώτο παιχνίδι ήταν λίγο… άφθαρτο. Τέλος ο ήχος κυμαίνεται στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Epic.

Γενικά, το Gears of War II είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι που οι φίλοι του είδους, και όχι μόνο, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουν

ΣΥΣΤΗΜΑ

Xbox 360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                           9

ΗΧΟΣ:                                   9

GAMEPLAY:                       9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:    9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                        9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft