Παρουσίαση νέας έκδοσης για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ενσωματωμένο Unified Communications, Δικτύωση Πολλαπλών Σημείων και Social Media Federation.


ALEXANDROS_ZOVOLIAS_20110620_130812Τη Δευτέρα 20/6/2011, η Siemens Enterprise Communications, σε συνεργασία με τον επίσημο διανομέα της στην Ελλάδα, την Oktabit Α.Ε., φιλοξένησε στους χώρους της ομάδα δημοσιογράφων του Ειδικού Τύπου, στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας έκδοσης του OpenScape Office. Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της Siemens Enterprise Communications στην Κάτω Κηφισιά.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κ. Δημήτριου Παπαϊωάννου, Διευθύνοντα Συμβούλου της Oktabit Α.Ε. όπου έγινε μνεία για την δυναμική της Oktabit την περίοδο αυτή. Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις νέες συνεργασίες της Oktabit και ιδιαίτερα σε αυτή με τη Siemens Enterprise Communications, αλλά και στην ολοκλήρωση της πρόσφατης επένδυσης της εταιρίας στις νέες εγκαταστάσεις της στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.


XRHSTOS_PARTHENIS_20110620Ακολούθησε χαιρετισμός και παρουσίαση για την Siemens Enterprise Communications, από τον κ. Χρήστο Παρθένη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα. Ο κ. Παρθένης αναφέρθηκε στη δομή της εταιρίας αποτελώντας joint venture εταιρία των ‘The Gores Group’ και της ‘Siemens AG’. Η Siemens Enterprise Communications είναι ένας παγκόσμιος κατασκευαστής ολοκληρωμένων λύσεων επικοινωνίας για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της φωνής λύσεων UC, της δικτυακής υποδομής και της ασφάλειας αυτών.


Η δέσμευση της SEN είναι να χρησιμοποιεί ανοιχτή αρχιτεκτονική βασιζόμενη σε διεθνή standards επιτυγχάνοντας σύγκλιση δικτύων και ενοποίηση επιχειρησιακών συστημάτων και επικοινωνιών προσφέροντας απρόσκοπτη εμπειρία συνεργασίας. H SEN είναι μια εταιρία με κύκλο εργασιών πάνω από 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ , όντας νούμερο ένα στην Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική και την Ινδία και με συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό στην Βόρεια Αμερική. Το 75% των Global 500 εμπιστεύονται τις λύσεις της εταιρίας Siemens Enterprise Communications.


Στην Ελλάδα η Siemens Enterprise Communications έχει ένα δυναμικό 330 περίπου ανθρώπων. Οι δραστηριότητες αφορούν τις πωλήσεις και την υποστήριξη των προϊόντων της στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα ανάπτυξης λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο για τα προϊόντα και τις λύσεις της SEN. Οι απασχολούμενοι μηχανικοί όντως υψηλού επιστημονικού επιπέδου και κατάρτισης στο χώρο των επικοινωνιών εκτός από ότι προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, προσφέρουν πολλαπλασιαστική ισχύ στην παγκόσμια εταιρία διαθέτοντας test bed για τις λύσεις, αλλά και ειδικά τμήματα για την υποστήριξη του Global Support της SEN.


MANOLIS_BAXEVANIDIS_1024x768Ακολούθησε παρουσίαση από τους κυρίους Μανώλη Μπαξεβανίδη, Sales & Service Manager Greece και Αλέξανδρο Ζοβόλια, Indirect Business Manager Greece, του OpenScape Office της ΙΡ λύσης unified communications and collaboration (UCC), που βοηθάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα, απλοποιώντας την συνεργασία και την δυνατότητα του προσωπικού να δουλεύει απρόσκοπτα εντός και εκτός του χώρου εργασίας. Η λύση προσφέρεται αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο συνεργατών της Oktabit και της Siemens Enterprise Communications, επιτρέποντας στους υπαλλήλους των εταιριών που το διαθέτουν να είναι πάντα συνδεδεμένοι με το γραφείο τους όπου και αν βρίσκονται. Το OpenScape Office προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη λύση UC για ΜμΕ σήμερα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την τηλεφωνία και υπηρεσίες συνδιάσκεψης, το presence, το mobility, κοινωνική δικτύωση και υπηρεσίες ροής εργασίας contact center.


Η χρήση της νέας έκδοσης του OpenScape Office επιτρέπει στους εργαζόμενους που δουλεύουν μακριά από το γραφείο τους να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία UC και στο Presence από το κινητό τους, βοηθώντας τους να μένουν σε επαφή πιο εύκολα με τους σημαντικούς τους πελάτες και συνεργάτες. Το Presence και το Instant Messaging υποστηρίζουν το ανοιχτό πρωτόκολλο XMPP, προκείμενου ο υπάλληλος να μοιράζεται την κατάσταση Presence και Instant Messaging, με άλλες εφαρμογές εκτός του δικτύου της εταιρίας του, όπως το Google Talk. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την συνεργασία μειώνοντας τα κόστη επικοινωνίας


Το OpenScape Office V3 προσφέρεται σε τρία ευέλικτα μοντέλα υλοποίησης, επιτρέποντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσαρμόσουν πλήρως την λύση UC στις προσωπικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης προαιρετικά και τις ανάγκης για Contact Center:
Το OpenScape LX, το καινούργιο όλα-σε-ένα αμιγώς λογισμική λύση UC για επιχειρήσεις έως 500 χρήστες, σχεδιασμένο για να τρέχει σε ένα και μόνο server, περιλαμβάνοντας VoIP, Conferencing bridge, IM, UM, Contact Center, Presence, One Number Service, Integration in MS OutLook, δικτύωση πολλαπλών σημείων με gateways, και δυνατότητες virtualization.
Το OpenScape Office MX, είναι η όλα-σε-ένα λύση λογισμικού UC για έως 150 χρήστες, που προσφέρει ακριβώς όλες τις ανωτέρω υπηρεσίες και την δυνατότητα να επεκταθεί όπως το LX.
Το OpenScape Office HX, που υποστηρίζει την υβριδική πλατφόρμα, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, HiPath 3000 από την Siemens Enterprise Communications, προστατεύοντας την επένδυση που έχουν κάνει ήδη οι επιχειρήσεις σε εξοπλισμό επικοινωνίας Siemens και αξιοποιώντας τον, του προσφέρει μια ομαλή μετάβαση προς τις σημαντικές υπηρεσίες του UC.


Στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους έγινε ζωντανή παρουσίαση (hands on training) του OpenScape Office, του live συστήματος που λειτουργεί διασυνδέοντας την Αθήνα με άλλα 3 σημεία ανάπτυξης στην Γερμανία, υποστηρίζοντας πάνω από 200 άτομα κυρίως μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού.


Το OpenScape Office αναπτύσσεται σε ένα μεγάλο μέρος του από το τμήμα ανάπτυξης της Ελλάδας, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία αλλά και απαράμιλλα πλεονεκτήματα υποστήριξης στις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην λύση αυτή.


Η εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση από τον κ.Ιωάννη Σακαρέλη, Head of Development SME & Devices Greece στο τμήμα ανάπτυξης της Siemens Enterprise Communications που ασχολείται στην Ελλάδα με το OpenScape Office, με σημαντικά σημεία τα 80 άτομα που δουλεύουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του OpenScape Office αλλά και του HiPath 3000 για την Siemens Enterprise Communications παγκοσμίως. Το ίδιο τμήμα έχει την ευθύνη για την διασφάλιση της ποιότητας των παραπάνω προϊόντων έχοντας υποδομή για System Test, ενώ επιπλέον είναι επιφορτισμένο με το Global Vendor Support.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OpenScape Office, παρακαλούμε επισκεφτείτε: http://www.siemens-enterprise.com.