H Adobe Systems Incorporated παρουσίασε αναβαθμισμένο λογισμικό Adobe Flash Builder 4.5 και Flex 4.5 για developers.


adobe-airΗ υποστήριξη για συσκευές Android κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Οι developers μπορούν να χρησιμοποιούν μια ενιαία πλατφόρμα για τη δημιουργία κινητών εφαρμογών που μπορούν να διανέμονται μέσω Android Market, Apple App Store και BlackBerry App World. Τα προγράμματα διατίθενται ανεξάρτητα ή συμπεριλαμβάνονται στα Creative Suite® 5.5 Web Premium και Master Collection.


Καθώς οι καταναλωτές καταναλώνουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο σε smartphones και tablets, οι μεγάλες επιχειρήσεις καλούνται να καθιερώσουν τις κινητές εφαρμογές ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής marketing. Ταυτόχρονα, οι οργανισμοί IT αναζητούν επιχειρηματικές διαδικασίες, CRM και άλλες εφαρμογές παραγωγικότητας εργαζομένων για να υποστηρίξουν τη μεγάλη γκάμα συσκευών και πλατφορμών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Με τη χρήση Flash Builder και Flex, οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να έχουν ένα εργαλείο, ένα πλαίσιο και μια βάση κωδικών για να δημιουργούν εφαρμογές υψηλής απόδοσης, συμβατές με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και smartphones και tablets.


Το Flex 4.5 συμπεριλαμβάνει επίσης ενισχυμένα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας που επιτρέπουν στους developers να χτίζουν ταχύτατα εφαρμογές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, Web και κορυφαίες κινητές πλατφόρμες. Με τη βοήθεια του λογισμικού Adobe AIR®, οι developers μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές για περισσότερες από 80 εκατομμύρια συσκευές Android, BlackBerry PlayBooks, iPads και iPhones στην αγορά σήμερα. Μέχρι το τέλος του χρόνου, περισσότερες από 200 εκατομμύρια κινητές συσκευές αναμένεται να υποστηρίζουν εφαρμογές AIR.


Κινητές εφαρμογές σε χρήση
Πολλές εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με Flash Builder και Flex είναι ήδη διαθέσιμες στο Android Market, Apple App Store και BlackBerry App World. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα εφαρμογών για Android, BlackBerry Tablet OS και iOS:
• Το Conqu είναι ένα εύκολο στη χρήση αλλά ταυτόχρονα δυναμικό εργαλείο task management.
• ΤΟ Mr. Mixit είναι ένα παιχνίδι συνδυασμών στο οποίο ο χρήστης καλείται να συνδυάσει εξώφυλλα δίσκων.
• Το Muni Tracker εντοπίζει τις θέσεις και την ώρα άφιξης του San Francisco Muni σε ένα χάρτη που ανανεώνεται κάθε δέκα δευτερόλεπτα.
• Το Netflix Queue Manager βοηθά τους χρήστες να αναζητούν, να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται το Netflix Queue εν κινήσει.
• Το PolitiFact Mobile App βοηθάει το χρήστη να “βρει την αλήθεια στην πολιτική,” με χαρακτηριστικά όπως Truth Index, Truth-O-Meter και Flip-O-Meter. Το PolitiFact.com έκανε έλεγχο στο website της St. Petersburg Times, που κέρδισε το βραβείο Pulitzer το 2009.
• Το Pyramix είναι ένα παιχνίδι που μαθαίνεται εύκολα και γίνεται εθιστικό. Συνδυάζει τη στρατηγική του Cryptoquote με την απλότητα του Boggle.