Σε ποσοστό 25% ήταν αυξημένος ο αριθμός των επιβατών που πέταξε με τα αεροπλάνα της Aegean.


Aegean AirlinesTον Μάιο μεταφέρθηκαν 316.066 επιβάτες εξωτερικού από 252,729 τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ η συνολική κίνηση του μήνα μαζί με του εσωτερικού διαμορφώθηκε στους 590.196 επιβάτες.


«Η ανάπτυξη αυτή είναι απόρροια της ωρίμανσης της παρουσίας της AEGEAN με επιπλέον προορισμούς και συχνότητες, σε ‘παραδοσιακές’ τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με κύριες την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά και της σημαντικής επένδυσης που γίνεται σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και το Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.


Χαρακτηριστικό της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, αλλά και της έμφασης που δίνει στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι ότι η αύξηση της κίνησης αυτής προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.


Συγκεκριμένα, σε κίνηση εξωτερικού το μήνα Μάιο, η Aegean στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αύξηση 19%, στο Ηράκλειο 17%, ενώ στη Ρόδο 70%. Ακόμη και στην Αθήνα, όπου παρουσιάζεται μικρή μείωση διεθνών αφίξεων το Μάιο, βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, η Aegean παρουσίασε αύξηση 21%.


Υπενθυμίζεται ότι με το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2011 η Aegean πρόσθεσε στο δίκτυό της νέες πτήσεις σε προορισμούς της Ρωσίας, της Ιταλίας και του Ισραήλ, αλλά και περισσότερες συχνότητες στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.