H Electronic Arts ανακοίνωσε ότι η EA Sports προχώρησε στην ανάπτυξη του Player Impact Engine για το FIFA 12 πλέον και για PC.


fifa 12Για πρώτη φορά, το FIFA 12 θα διαθέτει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά για PlayStation, για Xbox 360 και για PC και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 30 Σεπτεμβρίου. Το FIFA 12 για PC αξιοποιεί στο έπακρο το επαναστατικό Player Impact Engine που προσφέρει ρεαλιστική απόδοση της κίνησης σε κάθε φάση. Οι fans μπορούν να βιώσουν τον τρόπο που οι πραγματικοί παίκτες κοντράρονται για την κατοχή της μπάλας και φτάνουν τις αντοχές τους στα όρια, καθώς και να απολαύσουν μια απίστευτη ποικιλία ρεαλιστικών αποτελεσμάτων σε κάθε σύγκρουση.


Το νέο Precision-Dribbling δημιουργεί μια καλύτερη πιστότητα στην κατοχή της μπάλας για καλύτερο έλεγχο σε περιορισμένο χώρο, προσφέρει περισσότερο χρόνο για να λάβει κανείς την κατάλληλη απόφαση κατά την επίθεση και γενικότερα βελτιωμένο έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού. Οι καινοτομίες στις επιθέσεις εξισορροπούνται από έναν επανασχεδιασμό του μηχανισμού άμυνας, κάνοντας τες το ίδιο ενδιαφέρουσες με τον πραγματικό παιχνίδι.


Παράλληλα, με το νέο σύστημα Tactical Defending η τοποθέτηση και η αναχαίτιση κάθε πάσας αποκτά την ίδια σημασία με το τάκλιν. Η τακτική και η τήρηση του πλάνου είναι εξαιρετικής σημασίας. Επιπλέον, οι παίκτες CPU έχουν με το μέρος τους το Pro Player Intelligence, ένα σύστημα που τους επιτρέπει να πάρουν αποφάσεις βάσει των δικών τους δυνατοτήτων και της δικής τους προσωπικότητας και τους επιτρέπει να αντιληφθούν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των συμπαικτών τους σε κάθε περίσταση.


Το EA SPORTS Football Club – η καρδιά του FIFA 12 – είναι μια live υπηρεσία χωρίς επιπλέον κόστος, μέσω της οποίας οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν με τον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει διαρκώς ανανεωμένο περιεχόμενο, δίνοντας τους την ευκαιρία να υποστηρίξουν τον αγαπημένο τους σύλλογο, να συνδεθούν και να παίξουν με τους φίλους τους, τους «εχθρούς» τους και εκατομμύρια ακόμα παίκτες σε όλο τον κόσμο.