Η έδρα της Schneider Electric στο Παρίσι έλαβε πιστοποίηση για τη συμμόρφωση στο πρότυπο για συστήματα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001.


SE_LogoΗ Schneider Electric παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων της, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και βελτιώνοντας τις συνθήκες άνεσης των χρηστών.


Το νέο πρότυπο ISO 50001 ορίζει τις προδιαγραφές για την ανάπτυξη, την υλοποίηση, τη συντήρηση και τη βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Είναι σχεδιασμένο για να ενισχύει τη συνεχή βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων, τη βελτιστοποίηση της χρήσης τους και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.


Για να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές του νέου προτύπου, η Schneider Electric ξεκίνησε την προσαρμογή του ενεργειακού συστήματος διαχείρισης στο τέλος του 2010. Η συμμόρφωσή της με το ISO 50001 έχει αναγνωριστεί με την πιστοποίηση AFNOR .


Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις της Schneider Electric ακολουθούν τα βήματα του Hive. Το εμπορικό και το κτίριο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Grenoble, για παράδειγμα, έχουν ήδη λάβει πιστοποίηση NF EN 16001 και ετοιμάζονται τώρα να καλύψουν τις προδιαγραφές για το νέο πρότυπο ISO 50001.