Η Nokia ανακοίνωσε το νέο Nokia N9, το οποίο αντικαθιστά το πλήκτρο επιστροφής στην αρχική οθόνη με μία ευθύγραμμη κίνηση του χεριού.


Nokia N9 - photo 2Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιστρέφει στο home screen από οποιαδήποτε εφαρμογή, σύροντας απλώς το χέρι του στην άκρη της οθόνης. Οι τρεις διαφορετικές επιλογές αρχικής οθόνης έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν τη γρήγορη πρόσβαση σε ό,τι οι περισσότερο άνθρωποι θεωρούν πιο σημαντικό για ένα τηλέφωνο: τις διάφορες εφαρμογές, τα κοινωνικά δίκτυα, και την εναλλαγή των διαφόρων λειτουργιών.


Ο σχεδιασμός του Nokia N9 αποτελεί υπόδειγμα εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής. Το σώμα της συσκευής κατακευάζεται, με τη βοήθεια μηχανών υψηλής ακρίβειας, από ένα και μόνο κομμάτι πολυκαρβονικού υλικού και κουμπώνει χωρίς εμφανείς αρμου με ένα κρύσταλλο υψηλής αισθητικής. Το βαθύ μαύρο της οθόνης κάνει την επιφάνεια εργασίας να δείχνει ότι επιπλέει στην επάνω όψη της συσκευής.


Παράλληλα, το Nokia N9 είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις κάμερες, την πλοήγηση και τον ήχο, εξασφαλίζοντας μια συνολικά μοναδική εμπειρία χρήσης.


Σχεδιασμός all-screen
Nokia N9 - photo 1Χωρίς την ανάγκη ύπαρξης του home key, ο νέος all-screen σχεδιασμός του Nokia N9 αφήνει περισσότερο χώρο στην οθόνη για τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Με διαγώνιο 3.9 ιντσών και τεχνολογία AMOLED, η οθόνη του Nokia N9 κατασκευάζεται από κρύσταλλο ειδικής επεξεργασίας, ώστε να είναι ανθεκτική στα γδαρσίματα. Το πολυκαρβονικό πλαίσιο εξασφαλίζει στην ενσωματωμένη κεραία κορυφαίες επιδόσεις, γεγονός που μεταφράζεται σε καλύτερη λήψη, καλύτερη ποιότητα φωνής και λιγότερες διακοπές των κλήσεων.


Κάμερα, χάρτες και multimedia
Ο αισθητήρας της Carl Zeiss, με αυτόματη εστίαση και ανάλυση 8-megapixel, ο ευρυγώνιος φακός, η δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) και το μεγάλο άνοιγμα του φακού, εξασφαλίζουν εξαιρετικές φωτογραφικές επιδόσεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όλα αυτά καθιστούν το Nokia N9 ένα από τα καλύτερα φωτογραφικά κινητά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.


Μέσα από την εφαρμογή Maps το Nokia N9 προσφέρει δωρεάν πλοήγηση turn-by-turn μέσω φωνητικών εντολών, για πεζούς και οδηγούς, ενώ χάρη στο νέο Drive app, μπορείτε να μπείτε στο αυτοκίνητο σας και να ξεκινήσετε αμέσως την πλοήγηση προς τον προορισμό σας.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο σε πραγματικό 16:9 widescreen φορμά. Και επειδή το Nokia N9 είναι επίσης το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει αποκωδικοποιητή Dolby® Digital Plus και δυνατότητα επεξεργασίας σύμφωνα με την τεχνολογία Dolby, μπορείτε να απολαμβάνετε την εμπειρία του ήχου surround, με οποιοδήποτε σετ ακουστικών.


Χάρη στην τεχνολογία Near Field Communication (NFC), την τελευταία λέξη στον κλάδο των ασύρματων επικοινωνιών, το Nokia N9 σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζετε εύκολα βίντεο και φωτογραφίες σε άλλες συσκευές, ακουπώντας απλώς τη μία στην άλλη. Συνδυάστε το Nokia N9 με κάποιο αξεσουάρ Bluetooth, όπως το νέο ασύρματο ηχείο Nokia Play 360° που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, και απολαύστε μια μοναδική μουσική εμπειρία surround sound, με ένα μόλις άγγιγμα.


Διαθέσιμα χρώματα και μνήμη
To Nokia N9 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα – μαύρο, κυανό και ματζέντα, ενώ η επιλογή μνήμης 16GB και 64GB επιτρέπει την αποθήκευση μεγάλου όγκου περιεχομένου. Tο Nokia N9 έχει προγραμματιστεί να βγεί στην αγορά μέσα στο 2011. Καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων, θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή και τις ημερομηνίες διάθεσης για κάθε τοπική αγορά.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nokia N9 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://swipe.nokia.com.