Η HP βοηθά τους πελάτες της να περιορίζουν τα κόστη τους έως και 70% μεταβαίνοντας σε περιβάλλον HP Integrity

H HP ανακοίνωσε ότι 40 εταιρικοί πελάτες της στην Ευρώπη ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον τελευταίο χρόνο την μετάβασή από mainframe συστήματα σε HP Integrity Servers, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση κόστους έως και 70% στα data center τους.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις μεταβαίνουν από mainframe συστήματα σε HP Integrity servers, που εξυπηρετούν σημαντικές πληροφοριακές ανάγκες περιορίζοντας τα υψηλά λειτουργικά κέρδη του hardware και τα κόστη χρήσης αδειών software. Η HP αναμένει ότι θα βοηθήσει άλλες 125 ευρωπαϊκές εταιρείες να πραγματοποιήσουν μια αντίστοιχη μετάβαση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το σταθερά μεγάλο μερίδιο αγοράς της HP αποτελεί μια επιπλέον ένδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών της απέναντι στους Integrity servers ως εναλλακτική λύση στα mainframe συστήματα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της σειράς HP Integrity αυξήθηκαν κατά 49,9% στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), λαμβάνοντας ώθηση από την αυξημένη ζήτηση σε HP Integrity και Integrity NonStop servers στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η HP βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάληψη της πρώτης θέσης όσον αφορά τις πωλήσεις server για επιχειρήσεις στην περιοχή ΕΜΕΑ, διασφαλίζοντας ένα μερίδιο αγοράς που φθάνει το 32,7%, όπως μετρήθηκε για το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Οι HP Integrity servers αντιπροσωπεύουν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της μονάδας Business Critical Systems της ΗΡ στην περιοχή EMEA, η οποία απέσπασε ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 63% για το δεύτερο τρίμηνο του 2008.

Εκτός από την επιτυχία που έχει η HP στις μεταβάσεις σε Integrity servers, η εν λόγω σειρά προϊόντων έχει προσφάτως επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τις παρακάτω καινοτομίες:

• Νέα Λειτουργικά Περιβάλλοντα για HP-UX 11i v3 με ενσωματωμένο λογισμικό εικονικής οργάνωσης (virtualization), ώστε να απλοποιούνται και να επιταχύνονται οι εγκαταστάσεις UNIX των πελατών αλλά και να περιορίζεται το κόστος συντήρησης των συστημάτων.

• QuickTransit για Solaris/SPARC-to-Linux/Itanium σε HP Integrity servers, το οποίο βοηθά τους χρήστες να μεταφέρουν τις επιχειρηματικές εφαρμογές από hardware που βασίζεται σε SPARC σε HP Integrity servers που τρέχουν HP-UX ή Linux.

• Τον HP Integrity BL870c – τον πρώτο HP Integrity server blade τετραπλής υποδοχής, ο οποίος υποστηρίζει σημαντικές εφαρμογές με την αρθρωτή υποδομή και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα του HP BladeSystem. Ο συγκεκριμένος server εξοικονομεί έως και 25% ενέργεια.

• Το HP Insight Dynamics – VSE – αποτελεί την πρώτη ενοποιημένη λύση διαχείρισης server που επιτρέπει στους πελάτες να απεικονίζουν, να σχεδιάζουν και να αλλάζουν κάθε φορά τους φυσικούς και εικονικούς τους πόρους.

• Το HP Integrity NonStop BladeSystem – το πρώτο σύστημα αντοχής έναντι σφαλμάτων, το οποίο μεγιστοποιεί τον χρόνο ομαλής λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων.