Το βιβλίo του Mac OS X Snow Leopard 10.6 που μόλις κυκλοφόρησε, είναι ένας οδηγός του λειτουργικού συστήματος.


Mac OS X CoverΟ συγγραφέας Αριστοτέλης Οικονόμου έχει πείρα δεκαετιών στο χώρο των Mac και είναι πιστοποιημένος σύμβουλος υποστήριξης από την Apple (Certified Support Professional). Ο σύγχρονος και εύχρηστος αυτός οδηγός καλύπτει μέχρι και την έκδοση 10.6.6. και αποτελεί αυτήν την στιγμή τον πιο απλό οδηγό για υπολογιστές Apple Macintosh. Η κυκλοφορία του στην χώρα μας γίνεται ακόμα πιο σημαντική καθώς είναι και ο μόνος τέτοιος οδηγός που κυκλοφορεί στην Ελληνική γλώσσα.


Η ανάγνωσή του είναι εύκολη και απο μη εξοικειωμένους χρήστες σε Mac. Και σε αυτούς ακριβώς απευθύνεται. Νέους χρήστες που θέλουν απλές και σαφείς οδηγίες αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν πληρέστερη γνώση του Mac. Στις σελίδες του θα βρείτε όχι μόνο τους βασικούς τομείς του Mac OS X αλλά και και μία σειρά από δημιουργικές εφαρμογές όπως η μουσική, η φωτογραφία, το βίντεο κ.α.


Στα συν της έκδοσης αυτής είναι και η απλή γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο, καθημερινή και ευχάριστη στην ανάγνωση. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι έχει γραφτεί για το ελληνικό κοινό από έναν Έλληνα χρήστη Mac ― και δεν είναι απλά μία μετάφραση κάποιου ξένου εγχειρίδιου.


Η δομή του βιβλίου είναι επίσης πάρα πολύ απλή. Κάθε σελίδα καλύπτει ένα θέμα. Έτσι βρίσκετε γρήγορα αυτό που αναζητάτε και το μαθαίνετε εύκολα χωρίς πολλές θεωρητικές εξηγήσεις, αναλύσεις και περίπλοκες περιγραφές. Μια σύντομη περιγραφή σας βάζει κατευθείαν στο θέμα και λίγα περιεκτικά λόγια σας εξηγούν πώς να εκτελέσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία.


Κάθε θέμα έχει μια μεγάλη έγχρωμη επεξηγηματική φωτογραφία που κάνει εύληπτα τα όσα εξηγεί το κείμενο που τη συνοδεύει. Οι εντολές και οι λειτουργίες δίνονται με διαφορετικό χρώμα ώστε και να ξεχωρίζουν νοηματικά αλλά και να εντοπίζονται εύκολα.


Το βιβλίo αυτό έχει 272 έγχρωμες σελίδες και εξετάζει 216 θέματα. Συμπληρώνεται με αναλυτικά περιεχόμενα, πίνακα των κυριοτέρων συμβόλων, πίνακα συντομεύσεων πληκτρολογίου και εκτεταμένο ευρετήριο όρων ώστε να είναι ένας πλήρης οδηγός αναφοράς.


Αναζητήστε τον στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Πολιτεία, Monogram,στο βιβλιοπωλείο Σύμβολο στην Καισαριανή,σε ορισμένα από τα καταστήματα της αλυσίδας καταστημάτων Cartridge World (ink refill) και στο ηλεκτρονικό κατάστημα http://store.greekmacuser.gr