Η Motorola διορίζεται Global Innovation Partner της DHL, θυγατρική της Deutsche Post World Net.

Motorola logoΗ Motorola πρόκειται να υποστηρίξει το Innovation Center της DHL στη Βόννη με καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για αυτοματοποιημένη συλλογή δεδομένων (Auto-ID) και μετάδοσης δεδομένων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσω του Enterprise Mobility business (EMb).

Η Motorola θα ενταχθεί στη σειρά των Global Innovation Partners της DHL, η οποία περιλαμβάνει ήδη εταιρίες όπως οι IBM, SAP και Intel. Το Innovation Center της DHL συνεργάζεται επίσης με οργανισμούς όπως ο Deutsche Fraunhofer Gesellschaft και το Massachusetts Institute of Technology (MIT), σε ερευνητικά έργα.

«Η συνεργασία μας με τη Motorola θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε επιπλέον τεχνική εξειδίκευση χάρη στην οποία θα μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις πληροφορίας και επικοινωνιών οι οποίες είναι απαραίτητες στις εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως,» δήλωσε ο Dr. Keith Ulrich, επικεφαλής Technology & Innovation Management στη DHL.

«Ένα από τα έργα-κλειδιά στο οποίο συνεργαζόμαστε είναι η ανάπτυξη «έξυπνων» λύσεων για παράδοση και παραλαβή στο αποκαλούμενο «τελευταίο μίλι».

Η Motorola είναι βασικός προμηθευτής mobile τεχνολογιών για τη Deutsche Post World Net, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της εταιριών Deutsche Post, DHL Express και DHL Logistics.

Η Deutsche Post World Net σήμερα χρησιμοποιεί πάνω από 150.000 φορητές συσκευές και Enterprise Digital Assistants σε παγκόσμια κλίμακα, επιπλέον πολλών άλλων προϊόντων της Motorola.

Από τα 150.000 φορητά τερματικά, περίπου 100.000 χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς αποστολών, ενώ τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον αποθηκών.

Η DHL, θυγατρική της Deutsche Post World Net, ίδρυσε το Innovation Center και, σύμφωνα με δηλώσεις της, χτίζει δυνατές συνεργασίες στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και προϊόντων.

Ως αντάλλαγμα για την παροχή των πιο προηγμένων λύσεών τους, οι συνεργάτες αποκτούν βαθιά γνώση των διαδικασιών και των λογιστικών απαιτήσεων της DHL. Η γνώση αυτή διευκολύνει τους συνεργάτες στην ανάπτυξη και τοποθέτηση των προϊόντων και των λύσεών τους με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εταιριών μεταφορών και logistics του αύριο.

Επιπλέον, το Innovation Center προσφέρει στους δυνητικούς χρήστες τη δυνατότητα να εξετάσουν τα προϊόντα και τις λύσεις σε περιβάλλον προσομοίωσης εργασίας για να διασφαλίσουν ότι καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες. Πιλοτικές εγκαταστάσεις μπορούν επίσης να γίνουν σε επιλεγμένα τμήματα της αγοράς.

«Η ανακήρυξή μας σε Global Innovation Partner της DHL υπογραμμίζει τη σιγουριά που έχουν για εμάς οι επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο για την τεχνογνωσία μας και την ικανότητά μας στην καινοτομία,» δήλωσε ο Mario Rieth, Global Account Manager της Deutsche Post World Net στη Motorola EMb.

«Η συνεργασία μας με το DHL Innovation Center θα μας βοηθήσει καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξη ηγετικών προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο τη διατήρηση της Motorola στην εμπροσθοφυλακή της προόδου. Αυτό το πρόσφατο γεγονός αποτελεί μία λογική εξέλιξη από μία πολυετή επιχειρηματική σχέση σε μία συνεργασία προσανατολισμένη προς το μέλλον.»