H Siemens και η Ιατρόπολις Αθηνών φέρνουν στην Ελλάδα τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο 4ης γενιάς.


Magnetom SkyraΗ ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ προχώρησε στην εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου MAGNETOM SKYRA της Siemens, του πρώτου μαγνητικού τομογράφου 4ης γενιάς στην Ελλάδα. Με την εγκατάσταση του νέου μαγνητικού τομογράφου, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος στο κοινό, το επιστημονικό δυναμικό της μονάδας ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΩΝ θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη ποιοτικότερες υπηρεσίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του νέου μαγνητικού τομογράφου της Siemens.


Ο MAGNETOM SKYRA είναι ο μοναδικός τομογράφος υψηλού πεδίου 3 Tesla που έχει σχεδιαστεί εξαρχής με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια του ασθενούς, χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εξέτασης. Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες πηνίων και λογισμικού, όπως η Tim® 4G και η Dot™, αναπτύχθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό. Έτσι, ο τομογράφος MAGNETOM SKYRA της Siemens αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα στο χώρο της μαγνητικής τομογραφίας, προσφέροντας με τον πλέον φιλικό τρόπο τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες εξατομικευμένες εξετάσεις, με απεικόνιση και διάγνωση υψηλού επιπέδου.


Magnetom Skyra SiemensΟ MAGNETOM SKYRA είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να καλύπτει όλο το εύρος των κλινικών εξετάσεων, επιτρέποντας την εξέταση ακόμη και ομάδων ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (π.χ. παιδιά, κλειστοφοβικοί και υπέρβαροι ασθενείς), λόγω του μεγάλου ανοίγματος των 70 εκατοστών, του μικρού μήκους του μαγνήτη και της ενισχυμένης μηχανικά κατασκευής του. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των εξετάσεων, το κεφάλι του ασθενούς βρίσκεται εκτός του μαγνητικού τομογράφου, γεγονός που τον καθιστά ακόμη πιο φιλικό.


Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία πηνίων Tim® 4G, μια αποκλειστική πατέντα της Siemens, ο τομογράφος MAGNETOM SKYRA ελαττώνει σημαντικά τους χρόνους εξέτασης, βελτιώνοντας συγχρόνως την ποιότητα της απεικόνισης κατά 20%. Έως και 204 στοιχεία πηνίων, αριθμός ασύλληπτος για τους υπάρχοντες τομογράφους, μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα, καλύπτοντας ολόκληρο το σώμα του ασθενούς. Έτσι, ακόμη και οι εξετάσεις για ολόκληρο το σώμα μετατρέπονται σε διαδικασίες ρουτίνας, ενώ διαφορετικές περιοχές του σώματος μπορούν να απεικονισθούν εντός μερικών λεπτών, χωρίς να απαιτείται επανατοποθέτηση του ασθενούς ή αλλαγή πηνίων.


Εξατομικευμένη Εξέταση
Επειδή κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και παρουσιάζει διαφορετικές κλινικές ενδείξεις, η Siemens ανέπτυξε την τεχνολογία Dot™. Όλα τα πρωτόκολλα εξετάσεων προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς γρήγορα και εύκολα, ενώ το σύστημα καθοδηγεί βήμα προς βήμα τον χειριστή. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και οι πιο δύσκολες εξετάσεις γίνονται ταχύτατα, πάντα με βάση τις ιδιαιτερότητες του εξεταζόμενου και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.


Με την τεχνολογία TrueForm, η ποιότητα της εικόνας παραμένει υψηλή και αναλλοίωτη σε οποιοδήποτε σημείο του μαγνήτη. Η απεικόνιση είναι εξαιρετική, ακόμη και στις πιο δύσκολες παθολογίες και σύνθετες ανατομικές μορφές. Το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, το Καρδιοαγγειακό και οι λιπώδεις ιστοί, όπως ο μαστός, μπορούν να απεικονιστούν σε ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση. Παράλληλα, η τεχνολογία Ολόσωμης Απεικόνισης Διάχυσης (WB Diffusion MRI) συμβάλλει σημαντικά στην έγκυρη διάγνωση των καρκινοπαθών, απεικονίζοντας λεπτομερώς την πρωτοπαθή εστία και τις μεταστάσεις. Ταυτόχρονα, επιτρέπει την ακριβή σταδιοποίηση και το χαρακτηρισμό των όγκων, παρέχοντας εικόνα παρόμοια ενός τομογράφου PET – CT. Έτσι, ο καρκίνος μπορεί να διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο, γεγονός που βελτιώνει τη συνολική πρόγνωση του ασθενούς.