Ειδικοί ασφαλείας ανέπτυξαν τεχνική δημιουργίας αντιγράφου οποιουδήποτε κλειδιού, με την βοήθεια μόνο μιας φωτογραφίας του!

sneakeyΕρευνητές του πανεπιστημίου του San Diego, βρήκαν έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο όσο και ανησυχητικό τρόπο να φτιάχνουν αντικλείδια, έναν τρόπο που μέχρι σήμερα, μόνο σε ταινίες του James Bond θα μπορούσαμε να είχαμε δει! Μια απλή φωτογραφία ενός κλειδιού (και μάλιστα δεν είναι ανάγκη να έχει ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση, αρκεί μια φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό) μπορεί να τροφοδοτήσει το πρόγραμμα των ερευνητών με όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την παραγωγή του αντίγραφου.
Σε επίδειξη του προγράμματος, η ομάδα επιστημόνων του San Diego τράβηξε μια φωτογραφία με κάμερα κινητό από ένα κλειδί σπιτιού, την πέρασε στο πρόγραμμα αναγνώρισης εικόνας και κατέληξε στις ακριβείς διαστάσεις του υπό αντιγραφή αντικειμένου, ανεξαρτήτως από την γωνία λήψης της φωτογραφίας. Εξίσου εύκολο ήταν να λάβει τις ακριβείς διαστάσεις από φωτογραφία που είχε ληφθεί με τηλεφακό, από κλειδιά τοποθετημένα σε απόσταση 60 μέτρων!
Ο Stefan Savage, καθηγητής του πανεπιστημίου «Jacobs School of Engineering» του San Diego δήλωσε πως σκοπός του λογισμικού είναι να αποδείξει πως τα κλειδιά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο πιστεύουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αφήσετε τα κλειδιά σας εκτεθειμένα στο τραπέζι κάποιας καφετέριας… ξανασκεφτείτε το, αν και ο Savage δήλωσε πως θα κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό τον κώδικα του λογισμικού του!