Δημοσιεύματα στον Τύπο και το Διαδίκτυο κάνουν λόγο για επικείμενο deal μεταξύ της Huawei και της Intracom Telecom.


Huawei Logo 200 200.gifΣύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Real News και πληροφορίες του ICTPLUS.GR η Huawei αποκτά το 25% της Intracom Telecom με την ρωσική Sitronics να κατέχει το 65%. Ο Σωκράτης Κόκκαλης στο νέο σχήμα θα διατηρήσει το 10%. Η Διοίκηση της Intracom Telecom εκτιμάται ότι θα παραμείνει ως έχει, όμως αναμένονται αλλαγές στη σύνθεσή της με την είσοδο εκπροσώπων και της κινεζικής πλευράς. Στη συμφωνία προβλέπεται η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Παιανία, γεγονός που σημαίνει και την συνεργασία τους σε σημαντικά έργα στον ελληνικό και ευρύτερα ευρωπαϊκό χώρο σε εγκαταστάσεις υποδομών και την ανάπτυξη υπηρεσιών.


Η θέση της Huawei στην ελληνική αγορά έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία διετία με την ανάληψη εκ μέρους της μεγάλων έργων και στους τρείς μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς. Υπολογίζεται ως ένας από τους ισχυρούς πρωταγωνιστές της ελληνικής αγοράς υποδομών. Η επικείμενη συμφωνία την ενισχύει και στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ γίνεται λόγος, χωρίς αυτό να προκύπτει από διασταυρωμένες και ασφαλείς πληροφορίες, και για μελλοντική είσοδό της στον χώρο της αγοράς των υπηρεσιών φωνής.


Η Intracom Telecom είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ολοκλήρωσης τηλεπικοινωνιακών έργων, με περισσότερους από 40 τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Με ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τους 2.400 εργαζόμενους από τους οποίους το 41% εργάζεται στο εξωτερικό και το 41% είναι επιστημονικό προσωπικό έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς δραστηριότητες από τις οποίες προέρχεται το 70% του ετήσιου κύκλου εργασιών με πωλήσεις σε 60 χώρες και θυγατρικές σε 16 χώρες.