Το χειριστήριο της νέας κονσόλας της Nintendo Wii U διαθέτει οθόνη διαγωνίου 6,2 ιντσών.


Nintendo Wii UΣτην παρουσίαση της E3, η Nintendo εισήγαγε ένα νέο πρότυπο για τα βιντεοπαιχνίδια και την ψυχαγωγία στο σπίτι: το Wii U, μία νέα κονσόλα που περιλαμβάνει ένα χειριστήριο με οθόνη 6.2- ιντσών. Προσθέτοντας μία δεύτερη οθόνη στο σαλόνι δημιουργείτε ένα πλήθος από νέες εμπειρίες βιντεοπαιχνιδιών, ενώ προσφέρει στις οικογένειες ποικίλες επιλογές για να προσαρμόσουν την ψυχαγωγία τους.


Προηγουμένως, τα βιντεοπαιχνίδια που παίζονταν σε οικιακή κονσόλα είχαν περιοριστεί στην τηλεόραση και προσέφεραν τις ίδιες απόψεις και οπτικές γωνίες σε κάθε παίκτη σε ένα multiplayer περιβάλλον. Επιπλέον, το να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια στις οικιακές κονσόλες ήταν δύο εντελώς ξεχωριστές εμπειρίες. Το νέο χειριστήριο αφαιρεί αυτά τα όρια, δημιουργώντας μία πιο δυναμική και ρευστή δυνατότητα στο gaming αλλά και στην ψυχαγωγία.


Single-player παιχνίδια
NintendoWii U– Το νέο χειριστήριο μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες στην οθόνη του που δεν θα εμφανίζονται στην τηλεόραση.
– Οι πληροφορίες και τα viewpoints θα μπορούν επιπλέον να αλλάξουν με βάση τον προσανατολισμό του γυροσκοπικού μοχλού του χειριστηρίου.


Μultiplayer παιχνίδια
– Ο παίκτης που θα χρησιμοποιεί το νέο χειριστήριο μπορεί να έχει διαφορετική εμπειρία από αυτούς που θα βλέπουν στην τηλεόραση. Αυτό θα προσφέρει ποικιλία από εμπειρίες ανταγωνισμού και συνεργασίας.


Εκτός από την 6.2- ιντσών οθόνη, το νέο χειριστήριο διαθέτει επίσης ένα επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, δυνατότητες δόνησης, μία εσωτερική κάμερα, ένα μικρόφωνο και ηχεία. Προσθέτοντας αυτά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Classic Controller – δύο αναλογικοί μοχλοί, ο +σταυρός, τα A/B/X/Y κουμπιά, τα L/R κουμπιά και τα ZL/ZR κουμπιά – θα μεγαλώσουν την εμπειρία του game-play καθώς απευθύνονται και στους casual αλλά και στους αφοσιωμένους gamers.


Κάθε κονσόλα Wii U θα περιλαμβάνει από ένα νέο χειριστήριο και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν έως και τέσσερα επιπλέον χειριστήρια του Wii ή χειριστήρια του Wii με Motion Plus. Το σύστημα είναι επίσης και αντιστρόφως συμβατό με μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια του Wii και χρησιμοποιεί όλα τα περιφερειακά του Wii. Η κονσόλα του Wii έχει πουλήσει πάνω από 86 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως και επέκτεινε σημαντικά το συνολικό κοινό των βιντεοπαιχνιδιών. Το Wii U στοχεύει να επεκτείνει αυτό το κοινό ακόμη περισσότερο. Οι σχεδιαστές παγκοσμίως δουλεύουν ήδη πάνω σε νέα παιχνίδια και νέες εμπειρίες για την κονσόλα.



Nintendo 3DS
Μία νέα αναβάθμιση του συστήματος είναι διαθέσιμη για το Nintendo 3DS. Οι χρήστες που συνδέονται ασύρματα στο internet και εγκαταστήσουν την αναβάθμιση θα αποκτήσουν κατευθείαν πρόσβαση στο Nintendo eShop.


Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε αυθεντικό 3D υλικό, 3D κλασσικά παιχνίδια (επιλέξτε κλασσικά βιντεοπαιχνίδια φτιαγμένα ξανά σε 3D), κλασικά παιχνίδια από το Game Boy και το Game Boy Color, και παραπάνω από 350 παιχνίδια και εφαρμογές που διατίθενται στο Nintendo DSiWare. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δούν βίντεο και εικόνες από τα παιχνίδια και την αξιολόγηση των άλλων παικτών.


Η αναβάθμιση του συστήματος παρέχει επίσης πρόσβαση στους ιδιοκτήτες του Nintendo 3DS σε δωρεάν αντικείμενα, συμπεριλαμβάνοντας το δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης στο Internet που μπορεί να δείχνει 3D εικόνες σε ιστότοπους που είναι ειδικά σχεδιασμένοι να δείχνουν 3D εικόνες, μπορείτε να κατεβάσετε το κλασσικό Excitebike παιχνίδι του NES φτιαγμένο σε 3D (δωρεάν μέχρι τις 7 Ιουλίου) και το Pokédex™ 3D, που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν και να δουν παραπάνω από 150 Pokémon από τις Pokémon Black και Pokémon White κασέτες σε οπτικά εντυπωσιακή 3D έκδοση.


Νέοι τίτλοι
Η Nintendo ανακοίνωσε επίσης μια τεράστια γκάμα από επερχόμενα και fan-favorite franchise παιχνίδια, τα πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα στην παρουσίαση της E3 στο περίπτερο 4922.


Για το Nintendo 3DS: Super Mario, Luigi’s Mansion2, Mario Kart, Kid Icarus: Uprising, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Star Fox 64 3D, Animal Crossing, Paper Mario, Picture Lives!, The Rolling Western.
Για το Wii: The Legend of Zelda: Skyward Sword, Kirby Wii, Wii Play: Motion, Mystery Case Files: The Malgrave Incident, Mario Party 9, Rhythm Heaven, Fortune Street.
Για το Nintendo DS: Kirby Mass Attack, Professor Layton and the Last Specter, Dragon Quest Monsters: Joker 2, Super Fossil Fighters.


Η Nintendo ξεκίνησε την παρουσίαση της E3 ανακοινώνοντας μία σειρά πρωτοβουλιών για να γιορτάσουν την 25η επέτειο του The Legend of Zelda. Μια εκ-νέου 3D εκδοχή του The Legend of Zelda: Ocarina of Time λανσάρετε για το Nintendo 3DS στις 17 Ιουνίου, ενώ οι ιδιοκτήτες Wii θα δουν την αφίξη του of The Legend of Zelda: Skyward Sword στις διακοπές του 2011. Επιπλέον, η Nintendo ανακοίνωσε μια περιοδεία της ορχηστρικές συναυλίες μουσικής από το αγαπημένο franchise. Πρόσθετες αναμνηστικές δραστηριότητες θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο χρόνο.