Η HP επεκτείνει τη θέση της στους RISC/EPIC servers και καθιερώνεται στην κορυφή της αγοράς των x86 servers.


hp logo 2010H HP Hellas αναδεικνύεται σε αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αγοράς των servers στην Ελλάδα και την Κύπρο, διευρύνοντας τη διαφορά της από τον ανταγωνισμό, με μερίδια που σε επιμέρους μετρήσεις ξεπερνούν το 70%. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πρόσφατη έκθεση της IDC για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Πιο συγκεκριμένα, η HP Hellas κυριάρχησε στην αγορά των servers, καταλαμβάνοντας την κορυφή στις κατηγορίες RISC/EPIC και x86.


Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η HP καθιέρωσε την ηγετική της θέση στην κατηγορία των x86 servers στην Ελλάδα και την Κύπρο με μερίδιο 60,22% επί των συνολικών εσόδων και 66,61% στις συνολικές αποστολές, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. Στην κατηγορία των ISS Blade servers, η HP κατέγραψε μερίδιο 59,65% επί των συνολικών εσόδων, ενώ το μερίδιο της στις συνολικές αποστολές ISS Blade servers διαμορφώθηκε στα 72,39%. Όπως προκύπτει από την έκθεση της IDC, τα μεγέθη των πωλήσεων της HP σε αυτήν την κατηγορία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά του αμέσως επόμενου ανταγωνιστή.


Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα της HP Hellas και στην κατηγορία των RISC/EPIC servers, όπου η εταιρεία διατήρησε την πρωτοπορία της για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, το μερίδιο της HP ανήλθε στο 78% επί των συνολικών εσόδων, 6,25 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό του αμέσως επόμενου ανταγωνιστή και περίπου 8,25 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον τρίτο στην κατάταξη.


Παράλληλα, η HP σημείωσε ανάπτυξη εσόδων 35,64% σε ετήσια βάση, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις εμπιστεύονται την HP και επενδύουν στους Business Critical Servers της, με στόχο να αξιοποιήσουν την κορυφαία τεχνολογία της HP, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή τους λειτουργία και να δημιουργήσουν θεμέλια μελλοντικής ανάπτυξης.