Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου οδηγεί στην ανάγκη σταδιακής μετάβασης στο πρωτόκολλο IPv6 καθώς οι διευθύνσεις που υποστηρίζει το IPv4 εξαντλούνται.


forthnetΚαθώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η συνεχής προσφορά νέων υπηρεσιών και δυνατοτήτων παγκοσμίως εξελίσσεται, οι πάροχοι προετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο πρωτόκολλο IPv6.


Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, η Forthnet συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα IPv6 (World IPv6 Day). Τον τελευταίο χρόνο η Forthnet προετοιμάζεται εντατικά ώστε η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο να γίνει ομαλά για τους συνδρομητές της.


Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη, όσοι συνδρομητές θέλουν να δοκιμάσουν το IPv6 και είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι με ενημερωμένο εξοπλισμό που υποστηρίζει IPV6, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα Live Streaming που θα προσφέρει η Forthnet.


Οι παραπάνω συνδρομητές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το “@ipv6forthnet.gr” αντί του “@forthnet.gr” στο username τους, προκειμένου να συνδεθούν σε εξοπλισμό της Forthnet που υποστηρίζει IPv6 και IPv4. Έπειτα, για να διαπιστώσετε αν η σύνδεσή σας γίνεται μέσω IPv6 ή IPv4, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα http://ipv6.forthnet.gr. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε πληροφορίες για το IPv6, ένα test για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε την Παγκόσμια Ημέρα IPv6, καθώς και τον σύνδεσμο για να απολαύσετε το live streaming πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν στους συνδρομητές της η Forthnet πάνω από IPv6..


Το Live Streaming πρόγραμμα την Τετάρτη 8 Ιουνίου:
13:00 – 15:00 NOVASPORTS HIGHLIGHTS
18:00 – 19:30 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
20:30 – 21:30 NOVASPORTS NEWS LIVE
21:30 – 23:00 NOVASPORTS HIGHLIGHTS


To Live Streaming πρόγραμμα θα μεταδίδεται και από το novasports.gr για τους IPv4.


Καθώς το IPv6 βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο παγκοσμίως όσον αφορά τον οικιακό εξοπλισμό, οι IPv4 συνδρομητές δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο η Forthnet σταδιακά θα προχωρήσει στην υιοθέτηση του νέου πρωτοκόλλου αναβαθμίζοντας το δίκτυο της και την ποιότητα των υπηρεσιών της προς τους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές της ενώ σκοπός της Τεχνικής Διεύθυνσης είναι η υποστήριξη του IPv6 σε ολόκληρο το δίκτυο της Forthnet έως το τέλος του 2011.