Ο ΟΤΕ προετοιμάζεται για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.


ipv6Προς την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα απόδοσης διευθύνσεων internet, IPv6, έχει ξεκινήσει να εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό o OTE, πρώτος από όλους τους παρόχους στην Ελλάδα. Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να εξαντληθούν σταδιακά οι διαθέσιμες διευθύνσεις για σύνδεση στο internet παγκοσμίως και η μετάβαση στην επόμενη γενιά, το πρωτόκολλο IPv6, κρίνεται απαραίτητη. Ήδη, οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως προετοιμάζονται για την ομαλή μετάβαση.


Στο πλαίσιο αυτό, στις 8 Ιουνίου, εταιρείες όπως οι Google, Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks θα διαθέσουν για 24 ώρες το ψηφιακό τους περιεχόμενο μέσω του πρωτοκόλλου IPv6. Το γεγονός αυτό, γνωστό και ως World IPv6 Day, έχει ως σκοπό την εξάπλωση του πρωτοκόλλου IPv6, αλλά και την ομαλότερη μετάβαση σε αυτό.


Ο ΟΤΕ συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα IPv6, προσφέροντας στις 8 Ιουνίου το περιεχόμενο του εταιρικού site www.ote.gr και μέσω του νέου πρωτοκόλλου. Κατά τη διάρκεια της World IPv6 Day, θα συλλεχθούν χρήσιμα δεδομένα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ομαλότερη μετάβαση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο στο IPv6.


Στο πλαίσιο της μετάβασης, ο ΟΤΕ έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου IPv6 σε όλο το IP δίκτυο κορμού του. Επιπλέον, προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες (ADSL) μέσω IPv6 σε πιλοτική βάση και συμμετέχει σε διάφορες ομάδες δράσης/εργασίας που σχετίζονται με το IPv6 όπως: Ελληνική Ομάδα Δράσης IPv6, DT IPv6 Working Group και RIPE IPv6 Working Group. Περισσότερες πληροφορίες για το πιλοτικό αλλά και το IPv6 γενικότερα, μπορούν να βρεθούν στο http://ipv6.ote.gr.


Ipv6@oteacademy
Η ΟΤΕ Academy, η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ με αντικείμενο την παροχή πρωτοποριακών και αποκλειστικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε υπαλλήλους του Ομίλου και μη, με αφορμή την παγκόσμια δοκιμή στις 8 Ιουνίου, οργανώνει ενημερωτική ημερίδα για τους υπαλλήλους του Ομίλου, με θέμα τα αποτελέσματα της δοκιμής, αλλά και τριήμερα σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλους με θέμα την «Μετάβαση από το IPv4 στο IPv6». Στις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις θα αναλυθούν και συζητηθούν η αναγκαιότητα για το νέο πρωτόκολλο IPv6, οι δυνατότητές του, τεχνικές μετάβασης, τα αποτελέσματα από την παγκόσμια ημέρα IPv6 και πρακτικές εφαρμογές – εργαστήριο.