H Ericsson επεκτείνει το βασικό ρόλο της ως προμηθευτής στην Rogers με την παράδοση του end-to-end LTE δικτύου.


tower_mlΗ Ericsson θα αναπτύξει όλα τα 4G/LTE radio sites με το νέο mutli-standard radio base station, RBS 6000, θα αναβαθμίσει και θα επεκτείνει το υφιστάμενο πακέτο core δικτύων της Rogers σε Evolved Packet Core (EPC) δίκτυο, υποστηρίζοντας το νέο δίκτυο LTE.


Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει υπογράψει εμπορικές συμφωνίες LTE με έξι από τους επτά κορυφαίους παρόχους σε κατάταξη παγκοσμίως βάσει των κερδών τους για το 2010. Στη Βόρεια Αμερική, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά LTE του κόσμου, έχουμε σήμερα τέσσερα LTE συμβόλαια με κορυφαίους παρόχους της περιοχής.


Το LTE, η τεχνολογία επόμενης γενιάς της κινητής επικοινωνίας, επιτρέπει τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων υψηλής χωρητικότητας με αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο, βελτιώνοντας τη χρήση του φάσματος συχνοτήτων. Με αυξημένη ταχύτητα οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών (real-time web, online gaming, συνδυασμό social media και video conferencing) εύκολα και ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Το LTE μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των βελτιωμένων mobile εφαρμογών internet του μέλλοντος.