Zημίες εμφάνισε η Motorola στο τρίτο τρίμηνο του 2008, ενώ Samsung και Nokia απέσπασαν μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Motorola logoΗ Motorola ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 397 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 60 εκατ. δολαρίων ή τριών σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 15% στα 7,48 δισ. δολάρια.
Οι πωλήσεις της Motorola διαμορφώθηκαν στα 25,4 εκατ. συσκευές, μειωμένες κατά 32% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. H εταιρεία ανέβαλε τα σχέδιά της να προχωρήσει στην απόσχιση της ζημιογόνας μονάδας της κινητών τηλεφώνων.
Εξαιρουμένων των δαπανών από τις περικοπές θέσεων εργασίας, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη πέντε σεντς ανά μετοχή, έναντι δύο σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές.
Οι μετοχές της Motorola υποχώρησαν στο NYSE κατά 6,5% στα 5,46 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν χάσει το 66% της αξίας τους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της γαλλικής Alcatel-Lucent υποχώρησαν κατά 6,6% κατά το εξεταζόμενο διάστημα. Tα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη της France Telecom παρέμειναν αμετάβλητα στα 5,09 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας σημείωσαν οριακή άνοδο στα 13,55 δισ. δολ. έναντι 13,51 δισ. δολ. πέρυσι.
Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, το μερίδιο της Motorola στην παγκόσμια αγορά μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο στο 10% από 14,5% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Το αντίστοιχο μερίδιο της Nokia ανήλθε σε 39,5% και της Samsung σε 15,2%.