Το επόμενο βήμα στην κοινωνική δικτύωση κάνει η Google με την παρουσίαση της υπηρεσίας Plus One.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


plus one googleΠαρόλο που ο κολοσσός της Google ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει σε πρωτιά στο πεδίο της κοινωνικής δικτύωσης, κάνει τώρα την αντεπίθεσή του. Με την υπηρεσία +1 μπορείτε να προσθέσετε ένα ειδικό κουμπί με το οποίο θα μοιραστείτε με τους φίλους σας ό,τι ενδιαφέρον βρίσκετε στο Διαδίκτυο.


Η υπηρεσία σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσετε στο δικό σας δικτυακό τόπο ένα τέτοιο κουμπί (ενσωματώνοντας την αντίστοιχη γραμμή κώδικα που θα βρείτε στο http://www.google.com/webmasters/+1/button/index.html), έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να διαμοιράζονται το περιεχόμενο που έχετε ανεβάσει στο blog ή το site σας.


Για να επισημάνετε κάποια πράγματα με +1, χρειάζεστε αρχικά ένα δημόσιο προφίλ Google. Αυτό βοηθάει τους χρήστες να βλέπουν ποιος συστήνει για παράδειγμα αυτήν τη νόστιμη συνταγή ή αυτήν την υπέροχη κατασκήνωση. Κατά τη δημιουργία ενός προφίλ, αυτό είναι ορατό σε όλους και οι επαφές που έχουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μπορούν να το βρουν εύκολα.


Οι επισημάνσεις σας +1 αποθηκεύονται σε μια νέα καρτέλα στο προφίλ σας Google. Μπορείτε να προβάλετε την καρτέλα +1 σε όλους ή να διατηρήσετε το απόρρητό της και να τη χρησιμοποιείτε απλά για την προσωπική διαχείριση των άπειρων πραγμάτων που σας αρέσουν στον ιστό.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://www.google.com/+1/button/, ή να παρακολουθήσετε το σύντομο video παρουσίασης που ακολουθεί.