H Acer κερδίζει 6 βραβεία σχεδιασμού και καινοτομίας iF design στην έκθεση Computex, στην Taipei.


Acer Iconia Tab A500_04H Acer κατάφερε να κερδίσει 6 συνολικά βραβεία κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης βραβείων σχεδιασμού και καινοτομίας που πραγματοποιήθηκαν από τον οργανισμό iF design στα πλαίσια της έκθεσης πληροφορικής και νέων τεχνολογιών Computex στην Ταπέη. Νικητές των σημαντικών αυτών βραβείων, αναδείχτηκαν τα Acer Iconia Tab A501 tablet, Iconia Smart smartphone, Iconia dual-screen touch notebook, Aspire Ethos 8951G notebook, Revo 100 desktop και Aspire Z5801 all-in-one desktop.


Τα βραβεία Computex Taipei design & innovation awards, διοργανώνονται σε συνεργασία με τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό βιομηχανικού σχεδιασμού iF Design, που ξεχωρίζει τα προϊόντα που διαθέτουν άριστο και καινοτόμο σχεδιασμό. Τα κριτήρια αξιολόγησής τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, το βαθμό καινοτομίας, την ποιότητα σχεδιασμού, την επιλογή των υλικών, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, τη λειτουργικότητα κ.α..


Iconia Tab A501 tablet
Το Iconia Tab A501 10.1-inch tablet σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μεγιστοποιεί την απόλαυση, παρέχοντας στο χρήστη πλούσιο περιεχόμενο multimedia, gaming και web μέσα από τεχνολογία multi-touch. Οι υψηλές επιδόσεις περιβάλλονται σε ένα κομψό περίβλημα αργιλίου με ιδιαίτερο στυλ. Η ταμπλέτα διατίθεται με οθόνη υψηλής ανάλυσης 1280 X 800 με ευρεία γωνία θέασης που παρέχει ακρίβεια απεικόνισης χρωμάτων σε όλα τα επίπεδα. Η συσκευή ολοκληρώνεται από την ενσωματωμένη σύνδεση HDMI που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για απόλαυση περιεχομένου HD σε full HD τηλεοράσεις.


Iconia Smart smartphone
Το Iconia Smart συνδυάζει τις δυνατότητες ενός tablet σε μία συσκευή smartphone: μεγάλη οθόνη 4.8” widescreen με 21:9 aspect ratio και περίβλημα με ελαφρύ και μοντέρνο σχεδιασμό. Διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο που συμπληρώνεται από τα λεπτά κυματιστά σχέδια, που του προσδίδουν μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας. Επιπλέον διαθέτει τέλεια εργονομία στο χέρι του χρήστη, χάρη στο σχεδιασμό του και στο ελάχιστο πλάτος του (64mm). Είναι μία συσκευή για όσους θέλουν να είναι πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά και για τους ανθρώπους που αναζητούν συσκευές που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής.


Iconia dual-screen touch notebook
Το Iconia παρουσιάζει μία άλλη καινοτόμα σκοπιά του personal computing. Πρόκειται για ένα νέο concept device που ενσωματώνει τη νέα εμπειρία της ταμπλέτας, σε μία συσκευή 14” με μοναδική διπλή οθόνη αφής. Πρόκειται για μια συσκευή ιδιαίτερης αισθητικής και λειτουργικότητας, αφού μέσω της αφής πάνω στην οθόνη μπορεί κανείς να πλοηγηθεί σε όλες τις δυνατότητες του Iconia. Με τις δύο οθόνες all-point multi-touch, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει πλούσιο περιεχόμενο και να φέρει την αλληλεπίδραση με την ταμπλέτα σε ένα νέο επίπεδο. Να σημειώσουμε ότι το Iconia κέρδισε και τον τίτλο “Last Gadget Standing” κατά τη διάρκεια της έκθεσης 2011 Consumer Electronics Show στο Las Vegas.


Aspire Ethos 8951G notebook
Acer_AspireEthos_8951G_4Η σειρά φορητών υπολογιστών Aspire Ethos ενσωματώνουν 2ης γενιάς επεξεργαστές Intel® Core™ i7 για μέγιστη απόδοση στην επεξεργασία δεδομένων. Συνδυάζοντας Full HD panels με με την τεχνολογία LED backlight (χωρίς υδράργυρο), όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας αλλά ταυτόχρονα μειώνει και την κατανάλωση ισχύος. Η τεχνολογία Dolby® Home Theater® v.4, ο ήχος 5.1 που βγαίνει μέσα από τα πέντε ενσωματωμένα ηχεία και ένα πρόσθετο subwoofer θέτουν νέα πρότυπα στον ήχο των υπολογιστών. Ένα αποσπώμενο τμήμα μπροστά χρησιμεύει τόσο ως touchpad όσο και ως ελεγκτής multimedia, ενώ η θύρα USB 3.0, φορτίζει τις συσκευές USB ακόμη και όταν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος.


Revo 100 desktop
Mε λιτό και διαχρονικό σχεδιασμό, αλλά και ισχυρές δυνατότητες multimedia, το Revo 100, ενσωματώνει την εφαρμογή Acer clear.fi home network, που συγκεντρώνει όλο το ψηφιακό περιεχόμενο αλλά και το Internet, για μέγιστη ψυχαγωγική εμπειρία στο σπίτι. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε οριζόντια, είτε σε κάθετη διάταξη και κρύβει έξυπνα μέσα στο λεπτό σχεδιασμό του ένα διπλής λειτουργίας ασύρματο touchpad με multi-gesture control.


Aspire Z5801 all-in-one desktop
Το Aspire Z5801 all-in-one desktop PC διαθέτει μία όμορφη οθόνη αφής 24 ιντσών, LED-backlit με πλήρη ανάλυση HD. Ο κομψός και λεπτός σχεδιασμός του πλαισίου από αλουμίνιο, ενσωματώνει μία webcam 2MP, μικρόφωνο και high definition ηχεία, που επιτρέπουν την εύκολη επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία. Μια εργονομικά σχεδιασμένη ανοξείδωτη βάση με δυνατότητα περιστροφής από 0° μέχρι και 60° καθιστά την οθόνη ιδιαίτερα εύχρηστη, ειδικά όταν ο χειρισμός της γίνεται με την αφή. Όσον αφορά στο λογισμικό, περιλαμβάνει το Acer Touch Portal για ενισχυμένη πλοήγηση και απλοποίηση της πρόσβασης στις εφαρμογές αφής. Τέλος ο ενσωματωμένος δέκτης TV, καθιστά το Aspire Z5801 μία ολοκληρωμένη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη τηλεόραση στο σπίτι.


Όλα τα προϊόντα που βραβεύτηκαν παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex Taipei 2011 στο περίπτερο της Acer, η οποία ξεκίνησε στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και 4 Ιουνίου 2011. Το περίπτερο της Acer βρίσκεται στο Nankang exhibition hall, στον 1ο όροφο, στον αριθμό #L1017.