Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ότι η SFR προχωρά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος IP Multimedia Subsystem (IMS).


AlcatelLucent_Hor_2col_lrgΗ λύση που επιλέχτηκε ενισχύει την ανταγωνιστική θέση της SFR στην αγορά, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει μια σειρά νέων, πλούσιων σε περιεχόμενο, ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα απλοποιείται η διαχείριση των απαραίτητων υποδομών και μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος.


Η λύση IMS της Alcatel-Lucent αποτελεί βασικό συστατικό του μετασχηματισμού των ΙΡ υποδομών της SFR. Επιτρέπει στην SFR να μεταβεί από το υπάρχον δίκτυο TDM σε μια αρχιτεκτονική πλήρους σύγκλισης των υποδομών της, ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις εκατομμυρίων οικιακών και εταιρικών πελατών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας οπουδήποτε, οποτεδήποτε και ανεξαρτήτως συσκευής.


H λύση IMS της Alcatel-Lucent υποστηρίζει την πρωτοβουλία Rich Communication Suite του Global System Mobile Association’s (GSMA), δίνοντας τη δυνατότητα στην SFR να ενοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω web ή απευθείας στις συσκευές των κινητών, ώστε να βελτιώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, σε επίπεδο εταιρικών και οικιακών πελατών. Στις νέες δυνατότητες περιλαμβάνονται ο ενοποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος, η λειτουργία presence, η άμεση επικοινωνία μέσω multimedia (instant messaging με χρήση SMS, κειμένου και βίντεο), και η από κοινού πρόσβαση σε αρχεία εικόνας (image sharing).


Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που περιλαμβάνει πολλούς προμηθευτές (multivendor agreement), η Alcatel-Lucent θα προμηθεύσει στην SFR μια λύση έτοιμη προς λειτουργία (‘με το κλειδί στο χέρι’), η οποία περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη δοκιμή, την ενοποίηση με τις υπόλοιπες υποδομές, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία. Επίσης η SFR θα αποκτήσει πρόσβαση στο πολύ δυνατό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Alcatel-Lucent στη Γαλλία, αλλά θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις καινοτομίες των παγκόσμιας κλάσης Bell Labs.