Οι νέοι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές στερεάς μελάνης της Xerox ελέγχουν το κόστος της καθημερινής έγχρωμης εκτύπωσης.

Χάρη στα συστήματα τιμολόγησης “Hybrid Colour Pricing Plans” με τα οποία διατίθεται η σειρά Xerox ColorQube 9300, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν στο μισό το κόστος της έγχρωμης εκτύπωσης, πληρώνοντας μόνο για τη συγκεκριμένη ποσότητα χρώματος που χρησιμοποιείται στην εκάστοτε σελίδα. Έτσι, για παράδειγμα, η έγχρωμη εκτύπωση ενός εγγράφου με ένα λογότυπο ή ένα μικρό γράφημα θα κοστίσει όσο και η ασπρόμαυρη.
Οι χωρίς κασέτα χρώματος πολυλειτουργικές συσκευές εκτυπώνουν και αντιγράφουν με ταχύτητες που φτάνουν τις 55 σελίδες το λεπτό στην έγχρωμη εκτύπωση και τις 60 σελίδες το λεπτό στην ασπρόμαυρη, ενώ σαρώνουν έγχρωμα ως και 60 σελίδες το λεπτό.
Πλεονεκτήματα της σειράς ColorQube 9300:
– Χρώμα που δεν περνάει απαρατήρητο. Η στερεά μελάνη παράγει αξιόπιστες έγχρωμες εκτυπώσεις, ανεξάρτητα από το υλικό πάνω στο οποίο γίνεται η εκτύπωση, με «έξυπνα» χαρακτηριστικά όπως είναι το “Colour by Words”, ένα εργαλείο επεξεργασίας του χρώματος που δίνει τη δυνατότητα για ακρίβεια και ζωντάνια στο χρώμα από την πρώτη εκτύπωση.
– Ευκολία στη χρήση. Οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να εκτυπώσουν από ή να σαρώσουν σε οποιαδήποτε συσκευή μνήμης μέσω της θύρας USB που βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά της πολυλειτουργικής συσκευής.
– Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το “Image Overwrite” το οποίο τεμαχίζει ηλεκτρονικά τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο του εκτυπωτή, ενώ η κρυπτογράφηση των 256 bit προστατεύει τις πληροφορίες από το να κυκλοφορήσουν μέσω της συσκευής. Τέλος, η δικτυακή ταυτοποίηση απαγορεύει τη χωρίς άδεια πρόσβαση ελέγχοντας το όνομα του χρήστη και τον κωδικό του.
– Μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον. Η σειρά ColorQube 9300 είναι πιστοποιημένη με ENERGY STAR®, ενώ τα αναλώσιμα και τα υλικά συσκευασίας της παράγουν ως και 90% λιγότερα απορρίμματα από ότι αυτά μιας αντίστοιχης laser συσκευής. Οι πολυλειτουργικές συσκευές περιλαμβάνουν μόνο ένα εξάρτημα που χρειάζεται αντικατάσταση – μία μονάδα καθαρισμού με μέσο όρο ζωής 330.000 εκτυπώσεις – και το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί μέσω του προγράμματος “Green World Alliance” της Xerox.
Διαθεσιμότητα
Η σειρά Xerox ColorQube 9300 θα είναι διαθέσιμη μέσω των αντιπροσώπων και μεταπωλητών της Xerox από το Μάιο του 2011.
