Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της RSA, το Λονδίνο έχει τα περισσότερα ασύρματα access points από οποιαδήποτε άλλη πόλη του πλανήτη.

Τα δημόσια και ιδιωτικά Wi-Fi hotspots, τα οποία προσφέρουν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο σε laptops, κινητά ακόμα και παιχνιδομηχανές, δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της RSA, 12.276 access points ανιχνεύτηκαν στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, 3.000 περισσότερα από την πόλη της Νέας Υόρκης. Την «πρωτιά» στο Λονδίνο, όσον αφορά τον αριθμό των ασύρματων access points έδωσαν οι 6.730 οικιακοί χρήστες, οι οποίοι αποτελούν και το 55% των συνολικών hotspots της πόλης.

Παράλληλα, το Παρίσι αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη όσον αφορά στον αριθμό των Wi-Fi hotspots με 543% αύξηση στα σημεία για φέτος.

Ο αντίστοιχος ετήσιος ρυθμός αύξησης των σημείων Wi-Fi για το Λονδίνο άγγιξε το 72%, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με το περσυνό 160%. Η Νέα Υόρκη περιορίστηκε στο 45%, επίσης μειωμένο σε σχέση με το περσυνό 49%.

Η έρευνα μελέτησε και τα πρότυπα ασφαλείας των hotspots, για να καταλήξει στο ανησυχητικό συμπέρασμα πως ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν στην πλειονότητά τους το «εύθραυστο» πρότυπο ασφαλείας WEP αντί του ισχυρότερου WPA2.
Θετικό, ωστόσο, κρίνεται το γεγονός πως 97% των εταιρικών ασύρματων δικτύων στη Νέα Υόρκη είναι εξοπλισμένα με κάποια μορφή κρυπτογράφησης, ποσοστό που πέρυσι άγγιζε μόλις το 76%.
Στο Λονδίνο, αντίθετα, 20% των ασύρματων δικτύων είναι εντελώς απροστάτευτα, ενώ στο Παρίσι, το ποσοστό των «ξεκλείδωτων» δικτύων είναι 6%.