Η εταιρία βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Great Place to Work Institute στην Ευρώπη.


microsoft-logoΤο Great Place to Work Institute απένειμε, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στη Microsoft Corp. το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Multinational Workplaces 2011», η οποία εισήχθη φέτος για πρώτη φορά. Το βραβείο ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Great Place to Work, που διεξήχθη στο Παρίσι, σε συνέχεια της ετήσιας έρευνας και καταγραφής των 100 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.


Αυτή τη χρονιά, 1.380 εταιρίες συμμετείχαν στην έρευνα, με περισσότερους από 1,5 εκατ. εργαζομένους, καθιστώντας την για το λόγο αυτό τη μεγαλύτερη στο είδος της σε επίπεδο μελέτης του εργασιακού περιβάλλοντος. Όσον αφορά στη Microsoft, περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι της εταιρίας σε όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην έρευνα αυτή.


Το Ινστιτούτο επιβραβεύει τις επιχειρήσεις, που εμπνέουν τους υπαλλήλους τους, παρέχοντάς τους εξαιρετικούς χώρους εργασίας, καθώς και ξεχωριστές πρακτικές, προνόμια και αναγνώριση. Τα επιτεύγματα της Microsoft στην Ευρώπη αντανακλούν τη φιλοσοφία διοίκησης της εταιρίας να εμπιστεύεται τους υπαλλήλους της και να τους προσφέρει την ελευθερία να οργανώσουν ένα ευέλικτο ωράριο, να εργάζονται εξ αποστάσεως και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με έξυπνο τρόπο, προκειμένου να επιτύχουν την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.


Η Microsoft προωθεί μια κουλτούρα ευέλικτης εργασίας, η οποία επικεντρώνεται στην εμπιστοσύνη που η εταιρία δείχνει στους ανθρώπους της. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν την ελευθερία να διαχειριστούν την εργασία τους μέσα από ένα νέα τύπο ψηφιακής εργασίας, ενώ παράλληλα η Microsoft τους παρέχει τεχνολογία και μια κουλτούρα ευελιξίας και διαφάνειας, που τους επιτρέπει να καθορίζουν οι ίδιοι τον τρόπο εργασίας τους.


Η εταιρία εστιάζει στη βελτίωση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων, μέσα από τη διευρυμένη ψηφιακή οργάνωση, που αυξάνει την παραγωγικότητα, την ικανοποίηση των εργαζομένων, την ευελιξία και την καινοτομία. Πολλά από τα γραφεία της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ολλανδίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας και της Φιλανδίας – ενώ και άλλες χώρες αναμένεται να ακολουθήσουν – έχουν ήδη πραγματοποιήσει αλλαγές στο εσωτερικό τους προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερο το «Νέο Κόσμο Εργασίας» (New World of Work). Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να δουλεύουν από το σπίτι, ενώ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας δεν υπάρχουν προσωπικά γραφεία. Παράλληλα, η εσωτερική διαρρύθμιση των γραφείων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μεγιστοποίηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας.


Φέτος οι 100 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις επιμέρους κατηγορίες: οι 25 Πολυεθνικές Εταιρίες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον· οι 50 Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον και οι 25 Μεγάλες Επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον. Τα τρία τελευταία χρόνια η Microsoft έχει λάβει τη διάκριση Best Large Workplace στην Ευρώπη.


Για να είναι μία εταιρία υποψήφια στην κατηγορία των 25 Πολυεθνικών Εταιριών με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον, θα πρέπει παραρτήματά της να έχουν να έχουν συμπεριληφθεί σε τουλάχιστον τρεις λίστες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα (Best Workplace) στην Ευρώπη. Αυτή τη χρονιά η Microsoft ικανοποιούσε τα εν λόγω κριτήρια, καθώς δώδεκα τοπικά γραφεία περιλαμβάνονταν στις εθνικές λίστες, μεταξύ αυτών της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας, έχοντας λάβει την κορυφαία διάκριση. Από το 2003, κάθε χρόνο τα παραρτήματα της Microsoft στην Ευρώπη λαμβάνουν σχετικές διακρίσεις.