Σύντομα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις των αξιωματούχων για το μέλλον του Οργανισμού.


megaro_ote_220Αρχικά χθες υπήρξε η πληροφορία ότι θα πραγματοποιούνταν σήμερα συνάντηση εκπροσώπων της Deutsche Telekom με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά διαψεύστηκε τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και από την πλευρά του ΟΤΕ. Η συνάντηση μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και δεν θα είναι σε υψηλό επίπεδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γερμανοί είναι ανυποχώρητοι και δεν συζητούν τίποτε περισσότερο με την ελληνική κυβέρνηση πέρα απ’ όσα απορρέουν από τη συμφωνία μετόχων του 2008. Ειδικότερα, βασικό θέμα συζήτησης του στελέχους της Deutsche Telekom κ. Ρ. Μάλερ με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών -όποτε και αν γίνει η συνάντηση- θα είναι η άσκηση του «δικαιώματος πώλησης 2 (put option 2)» που αντιστοιχεί στο 10% των μετοχών του ΟΤΕ και το οποίο μπορεί να διατεθεί σε τιμή μετοχής που καθορίζεται από τον μέσο όρο των 20 τελευταίων συνεδριάσεων συν ένα υπερτίμημα 15%.


Στα 12,5 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για την μετοχή του ΟΤΕ η Morgan Stanley, η οποία σχετικά με το 10% που προτίθεται να πουλήσει το ελληνικό Δημόσιο, ο οίκος σημειώνει πως η Deutsche Telekom αυξάνοντας το ποσοστό της στο 40%-46%, θα πετύχαινε μείωση της διαρροής των ταμειακών της ροών.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η EFG Equities η οποία εκτιμά ότι η Deutsche Telekom, έχοντας το δικαίωμα της πρώτης άρνησης (first refusal) θα είναι πρόθυμος αγοραστής επιπλέον ποσοστού. Ένας σύμβουλος θα διασφαλίσει ότι η προτεινόμενη προσφορά της Deutsche Telekom θα είναι δίκαιη. Παράλληλα διατηρεί τη σύσταση αγοράς και την τιμή-στόχο των 10,50 ευρώ.