Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων laptop από τη Sony, συντελεί στη δημιουργία μιας πλούσιας γκάμας λύσεων, η οποία διακρίνεται για την πολυμορφία και τις καινοτομίες της.

Sony AWΠαρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα VAIO, ο Hidetoshi Takigawa, Διευθυντής Μάρκετινγκ του VAIO Europe δήλωσε: «τα VAIO από τη φύση τους είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν πλήρως την στροφή της τεχνολογίας προς το High Definition. Έχουμε κερδίσει την αναγνώριση για την ποιότητα των οθονών μας και για τη δέσμευσή μας όσον αφορά το concept του ‘audio-visual computing’. Αυτή η φράση μάλλον δεν μπορεί να εκφράσει την πιο συναρπαστική συγχώνευση ψυχαγωγίας και τεχνολογίας που έχει επιχειρηθεί μέχρι σήμερα: μιλάμε για συστήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικό HD theatre και συγχρόνως ως κονσόλα επεξεργασίας HD video, και τα οποία όλα διαθέτουν ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray. Συχνά μιλάμε για την τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά εδώ δεν πρόκειται για λόγια – εδώ τα γεγονότα είναι χειροπιαστά».

Σειρά VAIO AW

Βασισμένη στην εμπειρία του στην σχεδίαση οθονών, το VAIO δημιούργησε μια νέα τάξη φορητών υπολογιστών. Προσφέρει μοναδικές οθόνες με διαγώνιο 18,4 ίντσες και ανάλυση

Full HD με τεχνολογία διπλής λυχνίας. Η τεχνολογία διπλής λυχνίας και η ανάλυση Full HD (1920 x 1200) προσφέρουν την καλύτερη ποιότητας εικόνας στην αγορά.

Η σειρά AW έρχεται μαζί με το λογισμικό Photoshop Elements της Adobe, εφοδιάζοντας τους χρήστες με ένα από τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας που υπάρχουν. Το αυθεντικό λογισμικό της Sony περιλαμβάνει τα VAIO Movie Story και VAIO Content Importer/ Exporter, τα οποία κάνουν τη σειρά AW ακόμη πιο ελκυστική για όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία.

Η τεράστια οθόνη προσφέρει πραγματικό φορμά ευρείας οθόνης 16:9, κι έτσι όταν προβάλλετε μια ταινία από τον ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray DiscTM, δεν χάνετε τίποτα από την κινηματογραφική εικόνα. Η εμπειρία του mini- cinema συμπληρώνεται από τη δυνατότητα επεξεργασίας ηχητικού σήματος Dolby® Home Theatre και από το σύστημα ηχείων 2.1 τα οποία θα σας βυθίσουν στη μαγεία του ήχου surround.

Από τεχνικής άποψης, η σειρά VAIO AW είναι εξίσου εντυπωσιακή και στο εσωτερικό. Οτιδήποτε χρειάζεστε για μια εκπληκτική απόδοση στην αναπαραγωγή εφαρμογών multimedia είναι εδώ: ο επεξεργαστής Intel® CoreTM 2 Duo T9400, τα δυναμικά 3D γραφικά που προσφέρει η κάρτα γραφικών NVIDIA’s® 512MB GeForce® 9600M GT, και ένα ειδικός συνδυασμός τεχνολογιών για το σκληρό δίσκο, οι οποίες επιτρέπουν στο SATA δίσκο των 640 GB να βελτιώνει τις επιδόσεις του όταν δουλεύει με μεγάλα αρχεία.

1 Οι προδιαγραφές αφορούν το μοντέλο VGN-AW11Z/B

Βασικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο

VGN-AW11Z/B

CPU/

Πλατφόρμα

Intel® CoreTM 2 Duo T9400 / τεχνολογία επεξεργαστή Intel® Centrino® 2

Μνήμη

4096 MB (2x2048MB)*

Σκληρός δίσκος

640GB (2x320GB) Serial ATA 5400 rpm

Άλλα χαρακτηριστικά

WLAN 802.11a/b/g/Draft n, TV, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, Bluetooth & Camera

Οθόνη

18.4″ Full HD X-black LCD με τεχνολογία διπλής λυχνίας

WXGA++ (1920×1080)

Οπτικά

Οδηγός Blu-ray DiscTM (reader/writer)

Γραφικά

NVIDIA® GeForce® 9600M GT (512MB VRAM) GPU

Λειτουργικό σύστημα

Windows Vista® έκδοση Home Premium

* Ένα μέρος της μνήμης πάνω από τα 3 GB ίσως να μην αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα