Ενισχυμένο EBITDA και διατήρηση κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο του 2011 για την Profile.


profileΗ θετική τάση στα μεγέθη του ομίλου PROFILE διατηρήθηκε και κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην εγχώρια αγορά. Με βάση τα στοιχεία α’ τριμήνου, ο όμιλος εμφανίζει αυξημένη κερδοφορία σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, τόσο σε επίπεδο λειτουργικού κέρδους, όσο και σε EBIDTA.


Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε περίπου στο ίδιο ύψος, ενώ η χρηματοοικονομική υγεία του ομίλου συνέχισε να αντανακλάται στην υψηλή ρευστότητα και τον χαμηλό δανεισμό, που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του.


Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένο επίπεδο ο Όμιλος PROFILE εμφανίζει κύκλο εργασιών €2,74 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2011 από €2,82 εκατ. το προηγούμενο έτος, ενώ τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €495 χιλ. από €265 χιλ., καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 86,64%.


Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €122 χιλ., τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας τα €33 χιλ., ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €51 χιλ. για το α’ τρίμηνο του 2011. Στις παραπάνω εξελίξεις συνέβαλλε η σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 9,5%.


Τα διαθέσιμα του ομίλου το α’ τρίμηνο του 2011 αυξήθηκαν κατά 63% και διαμορφώθηκαν σε €5,31 εκατ. από €3,26 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ως αποτέλεσμα της μείωσης των απαιτήσεων και της άρτιας διαχείρισης του ομίλου. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων έφτασε τα €13,84 εκατ. διατηρώντας ελαφρώς ανοδική τάση.


Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €2,48 εκατ. από €2,53 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν τα €18 χιλ. για το α’ τρίμηνο του 2011, από ζημιές το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα €449 χιλ. από €146 χιλ. Το λειτουργικό κέρδος έφτασε τα €114 χιλ. από €15 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Ιδιαίτερη συμβολή στην βελτιωτική πορεία των αποτελεσμάτων έχει η αυξανόμενη διείσδυση του ομίλου PROFILE σε αγορές του εξωτερικού, με ίδια προϊόντα. Ο όμιλος ενισχύει την προώθηση των προϊόντων του στις ξένες αγορές, με παρουσία σε εξέχουσες εκθέσεις και συνέδρια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ οι ενέργειες του υποστηρίζονται αδιάλειπτα στις επί μέρους χώρες, με γραφεία και τοπικούς αντιπροσώπους.


Ταυτόχρονα, συνεχείς είναι οι επενδύσεις στα προϊόντα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξέλιξη στις πλατφόρμες χρηματοοικονομικών εργασιών FMS και IMSplus 2.0, οι οποίες είχαν σημαντικό αριθμό νέων εγκαταστάσεων στο εξωτερικό και την εσωτερική αγορά, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.


Μέσω των νέων έργων που αναλαμβάνει ο όμιλος στον ιδιωτικό τομέα, έχει αναπληρωθεί σε σημαντικό βαθμό και η αναμενόμενη υπό τις παρούσες συνθήκες, μείωση του αντικειμένου του Δημόσιου τομέα, στον οποίο όμως εξακολουθεί να προσφέρει ανταγωνιστικές προτάσεις.


Η διοίκηση της PROFILE διατηρεί την αισιοδοξία της για το υπόλοιπο του έτους, στοχεύοντας στη δυναμική ανέλιξη των προϊόντων του ομίλου στο εξωτερικό, αλλά και σε εξειδικευμένους κλάδους του εσωτερικού.