Η Eutelsat Communications ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στη θυγατρική της Skylogic και την TeliaSonera.


Tooway logoΒάσει της συμφωνίας ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας της Σκανδιναβίας θα μπορεί να παρέχει στην Φινλανδία την υπηρεσία δορυφορικής επικοινωνίας νέας γενιάς Tooway. Η υπηρεσία Tooway, η οποία προσφέρεται μέσω του KA-SAT, του νέου δορυφόρου της Eutelsat, θα αξιοποιηθεί από την TeliaSonera για τη σμίκρυνση του ψηφιακού χάσματος και την παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας σε πελάτες που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η παροχή της υπηρεσίας θα ξεκινήσει πρώτα από τη Φινλανδία, με την TeliaSonera να προσδοκά χιλιάδες συνδρομητές Tooway™ μέσα στην επόμενη τριετία.


Με ταχύτητες που φτάνουν τα 10 Mbps στην εκομπή (download) και τα 4 Mbps στη λήψη (upload), το Tooway™ θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της TeliaSonera που βρίσκονται σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εναλλακτικές λύσεις ευρυζωνικής σύνδεσης, να αποκτήσουν γρήγορη, αξιόπιστη και προσιτή επικοινωνία με το Ίντερνετ.


Οι πελάτες της υπηρεσίας Tooway™ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Ίντερνετ ακόμη και αν δεν διαθέτουν τηλεφωνική σύνδεση, καθώς το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσουν είναι ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα μόντεμ, το οποίο συνδέεται στον υπολογιστή τους μέσω Ethernet.


Η παροχή της υπηρεσίας Tooway™ νέας γενιάς θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και είναι έτοιμος να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία στα μέσα του 2011.


Ο δορυφόρος KA-SAT, ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High-Throughput Satellite – HTS), με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποίες θα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικό κόστος σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες από ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου.


Ο δορυφόρος KA-SAT αποτελεί θεμέλιο μιας νέας ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής υποδομής, στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ κύριοι σταθμοί δορυφορικής επικοινωνίας (satellite gateways) σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, τα οποία συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω ενός οπτικού δακτυλίου.