H εφαρμογή Ecoline της ACE-Hellas θα είναι χορηγός σε δύο από τις εκπομπές «Μπες στο κλίμα» από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


EcolineΤο «Μπες στο κλίμα» είναι μία εκπομπή οικολογικής συνείδησης που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 19.00 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 15:00 το μεσημέρι και έχει ως στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να εξοικονομήσουν χρήματα.


Το «Μπες στο Κλίμα», που θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου 2011, επισκέπτεται ένα ενεργοβόρο σπίτι στην Πάτρα, το οποίο αναβαθμίζεται ενεργειακά, κατά μία κατηγορία. Ο ενεργειακός επιθεωρητής της εκπομπής κος Σπύρος Κατσαρός, εκπονεί τις ενεργειακές του μελέτες γι’ αυτή την αναβάθμιση, αλλά και για όλες τις άλλες αναβαθμίσεις που διενεργεί, στην εφαρμογή Ecoline 2011 της ACE-Hellas.


Την μεθεπόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στο επεισόδιο της 11ης Ιουνίου η εκπομπή επισκέπτεται άλλο ένα ενεργοβόρο σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Στις δύο εκπομπές γίνεται και παρουσίαση της εφαρμογής από τον πολιτικό μηχανικό και διευθυντή του τμήματος CAD της ACE-Hellas, Γιώργο Τσιαμτσιακίρη.


Το Ecoline είναι μία ολοκληρωμένη εφαρμογή για μελέτες ενεργειακής απόδοσης και κατάταξης κτιρίων και αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, αφού περιλαμβάνει πλήθος αυτοματισμών μεταξύ των οποίων, ο υπολογισμός της ενεργειακής κατάταξης τους κτιρίου, η εξαγωγή αρχείου xml για την εισαγωγή στο πρόγραμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και η έκδοση πλήρους και αναλυτικού τεύχους ενεργειακών υπολογισμών για την απευθείας κατάθεσή του στην πολεοδομία.


Η εφαρμογή Ecoline έχει απλή, λειτουργική και φιλική προς το χρήστη δομή, που επιτρέπει στον μελετητή να το χρησιμοποιήσει άμεσα παρά το πλήθος των παραμέτρων και την πολυπλοκότητα των υπολογισμών. Συνοδεύεται από πλήρες ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης με παραδείγματα που διευκολύνουν περαιτέρω τη χρήση της. Η εφαρμογή Ecoline έχει λάβει θετική αξιολόγηση και εγκρίνεται ως υπολογιστικό εργαλείο για τη διενέργεια των υπολογισμών ενεργειακής απόδοσης και κατάταξης κτιρίων από την ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενέργειας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με αριθμό έγκρισης 153/10.2.2011.


Να σημειώσουμε ότι για την εφαρμογή διατίθεται δωρεάν CD παρουσίασης το οποίο μπορεί να αποσταλεί σε όλη την Ελλάδα μετά από επικοινωνία με τα γραφεία της ACE-Hellas στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.