Η Mio συμμετείχε πρόσφατα σε μια αποστολή από ρωσικό σύλλογο 4X4 σε σχεδόν ανεξερεύνητη περιοχή της ακτής της Αρκτικής.


Mio logoΗ διαδρομή μέχρι πρόσφατα ήταν αδύνατο να προσπελαστεί με τέτοια οχήματα. “Η διαδρομή Vorkutinshiy: Ο δρόμος που ποτέ δεν υπήρξε” ήταν ένα εξαντλητικό ταξίδι κατά μήκος της ακτής της Αρκτικής που ανέλαβαν πέντε ομάδες από τον σύλλογο οδήγησης There.RU off-road. Οι adventurers που ξεκίνησαν από την κεντρική Ρωσία ακολούθησαν μια διαδρομή «στη μέση του πουθενά» μέσα από την παγωμένη τούνδρα και τα δάση της Νότιας Αρκτικής. Η Mio ήταν παρούσα στη διαδρομή με τη μορφή του νέου Drive Recorder καταγράφοντας όλη τη διαδρομή στροφή προς στροφή.


Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες, εκτυφλωτικές χιονοθύελλες και μια καλή δόση από ατυχίες και καταστροφές στην πορεία. Η ανταμοιβή ήταν η καλύτερη θέα στην παρθένα φύση, στα έρημα χωριά και τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που αξιοποιούν τους πλούσιους πόρους της περιοχής. Το Drive Recorder της Mio τα κατέγραψε όλα.


Ο Maxim Pylin, μέλος της εκστρατείας, ανέφερε ότι η ποιότητα του βίντεο του Drive Recorder ήταν τόσο υψηλή ώστε μπορεί το αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την εξιστόρηση του ταξιδιού κατά γράμμα. Αν θέλετε να ζήσετε κι εσείς την περιπέτεια για τον εαυτό σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα There.RU και δείτε το βίντεο.


«Η χώρα μας είναι τόσο ευρεία και μεγάλη, που υπάρχουν ανεξερεύνητα μυστικά για να ανακαλύπτουν πολλές γενιές», δήλωσε η Tatiana Arutyunov, ένας από τους εκπρόσωπος της Mio Technology στη Ρωσία. «Είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι σε θέση να ταξιδέψουν στην άκρη του κόσμου. Ήταν πολύ μεγάλη μας χαρά που συνεργαστήκαμε με την αποστολή και υποστηρίξαμε τις πρωτοβουλίες των ερευνητών.»


Η συμμετοχή της Mio στην εκστρατεία καλύφθηκε από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Ρωσία και από ιστοσελίδες τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων MobiMe.ru, Megaobzor.com και Office.Hi-Fi.ru.