Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν ακριβά το κλεμμένο λογισμικό με ρεκόρ €2 εκ. για νομιμοποιήσεις στο 1ο τρίμηνο του 2011.


bsaΑπό τις αρχές του 2011, 400 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δαπανήσει συνολικά €2 εκατ. σε αποζημιώσεις και έξοδα για νομιμοποίηση του παράνομου λογισμικού. Το ποσό αυτό, που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα των νομικών διαδικασιών και ενεργειών μάρκετινγκ που πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) από το 2009 και οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.


Το πειρατικό λογισμικό ίσως να αποτελεί την εύκολη και φθηνή λύση για μια επιχείρηση, ωστόσο υπό το πρίσμα του σημερινού οικονομικού κλίματος, το πιθανότερο είναι πως στην πορεία ο παραβάτης θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Οι συνέπειες για την χρήση παράνομου λογισμικού από τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι τεχνικές, οικονομικές και νομικές όπως είναι η απώλεια αρχείων, η προσβολή από ιούς, οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και η παραπομπή στην ελληνική δικαιοσύνη.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού και την χρήση προγραμμάτων Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management) παρέχονται στην ιστοσελίδα: www.bsa.org/hellas.