Η Lexis Πληροφορική ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τον οίκο 4IPnet, ηγέτη στην κατασκευή προϊόντων Wi-Fi.


lexis_logoΠρόκειται για μία συνεργασία υψηλής σημασίας, τόσο για τη Lexis, που θα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ολοκληρωμένων δικτυακών λύσεων Wi-Fi της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και για τη 4IPnet, που μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας στοχεύει να εισχωρήσει δυναμικά στην αγορά της Νότιας Ευρώπης.


Στοχεύοντας στην ικανοποίηση της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης της αγοράς για εύχρηστες, ποιοτικές, ασφαλείς αλλά ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις ασύρματης πρόσβασης και δικτύωσης, η 4IPnet προσφέρει στην αγορά μία σειρά προϊόντων Wi-Fi, υψηλής απόδοσης, για την υλοποίηση ολοκληρωμένων εφαρμογών και την υποστήριξη κρίσιμων εγκαταστάσεων. Τα συστήματα της 4IPnet διακρίνονται για την ευκολία διαχείρισης και την αξιοπιστία τους, ακόμα και σε απαιτητικές εφαρμογές, που διαθέτουν σύνθετα ασύρματα δίκτυα.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει μία ευρεία σειρά από Controllers, Gateways, Access Points εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, PoE switches, κεραίες και άλλα συμπληρωματικά προϊόντα. Οι Controllers της 4IPnet με το πλήθος δυνατοτήτων που προσφέρουν, όπως ασφαλή έλεγχο πρόσβασης, captive portal, παροχή λογαριασμού επισκέπτη, ευέλικτη λογιστική /τιμολόγηση και κεντρική διαχείριση WLAN, αποτελούν ιδανική λύση για εφαρμογές triple play (voice/data/video). Ανάλογα με το μοντέλο τους, μπορούν να διαχειριστούν διαφορετικό αριθμό access points για την κάλυψη εγκαταστάσεων WLAN διαφορετικής κλίμακας. Επιπλέον, οι controllers WHG και HSG, σε συνδυασμό με τα δικτυακά προϊόντα NetTicketGen της 4IPnet, προσφέρουν υπηρεσίες άμεσης διαχείρισης και έκδοσης εισιτηρίων για πρόσβαση στο internet, μετατρέποντας έτσι έναν τόπο συνάντησης σε ένα αποδοτικό και προσοδοφόρο hotspot.


Το πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων υποδομής WLAN της εταιρείας απευθύνεται στην κάλυψη των απαιτήσεων λειτουργίας δικτύων διαφορετικών περιβαλλόντων, από SOHO έως και ISP, εστιάζοντας στην απλουστευμένη υλοποίηση, την κεντρική διαχείριση και την ενισχυμένη απόδοσή τους. Ενδεικτικά, οι λύσεις της 4IPnet είναι ιδανικές για εφαρμογές σε ξενοδοχεία, πανεπιστήμια, internet café, αποθήκες, βιομηχανικούς χώρους, WISPs (παρόχους υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης) και διασύνδεση υποκαταστημάτων επιχειρήσεων.


Η Lexis Πληροφορική, προσφέρει στους συνεργάτες της δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια με πραγματικές εφαρμογές, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα και το πλήθος δυνατοτήτων των συγκεκριμένων access points.