Σημαντική αναγνώριση της συνεισφοράς της εταιρείας στα Informa LTE Award 2011 για τα Self Organizing Networks.


nokia_siemens_networksH Self Organizing Networks (SON) Suite της εταιρείας κέρδισε το ‘Best Core Network Product’ βραβείο, υπογραμμίζοντας τον ηγετικό ρόλο της Nokia Siemens Networks στην ανάπτυξη καινοτομίας στην τεχνολογία SON και την ισχυρή της δέσμευση για βέλτιστη διαχείριση της επικοινωνιακής εμπειρίας του χρήστη.


Η Nokia Siemens Networks έχει να επιδείξει ήδη 37 εμπορικές συμφωνίες για LTE και περισσότερα από 25 έργα δοκιμών (trials). Το βραβείο ‘Best Core Network Product’ που απονεμήθηκε στη Nokia Siemens Networks για την SON Suite αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας LTE. Η SON Suite αυτοματοποιεί τις διαδικασίες του δικτύου σε τρεις τομείς: self-healing, self-optimization και self-configuration, επιτρέποντας έτσι βέλτιστη και αποδοτική από πλευράς κόστους λειτουργία του δικτύου LTE.


Οι δυνατότητες της Nokia Siemens Networks στα Self Organising Networks και στη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής ώστε να υποστηρίζει πλήρως δίκτυα που ‘’μαθαίνουν’’ μόνα τους και ‘’προσαρμόζονται‘’ αυτόματα, μειώνει την πολυπλοκότητα στη διαχείρισή τους και επιτρέπει τη διασύνδεση διάφορων επιπέδων του δικτύου, εξασφαλίζοντας τελικά καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Μέσω ενός μοναδικού σε εύρος χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών, μέρος της Liquid Radio αρχιτεκτονικής που αναπτύσσει η εταιρεία, η Nokia Siemens Networks βοηθά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις υπάρχουσες επενδύσεις τους βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία που απολαμβάνουν οι χρήστες των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.


Στον πυρήνα της SON Suite της Nokia Siemens Networks, βρίσκεται το κορυφαίο σύστημα διαχείρισης δικτύου NetAct της εταιρείας, ένα σύστημα διαχείρισης για πολλαπλές τεχνολογίες και προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, για κεντρική ευφυϊα του συστήματος, καθώς επίσης ο συμπαγής σταθμός βάσης Flexi Multiradio και τα Flexi NG (Network Gateway) και Flexi NS (Network Server) για κατανεμημένη ευφυϊα.