Η Huawei κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία στο πλαίσιο του Συνεδρίου LTE World Summit 2011.


Huawei Logo 200 200.gifΠιο συγκεκριμένα τα βραβεία που κατέκτησε η εταιρεία είναι: “Βραβείο Σημαντικής Προόδου για Εμπορική Διάθεση LTE από προμηθευτή” και “Καλύτερα Στοιχεία Δικτύου LTE.”


Έως τον Μάιο του 2011, η Huawei έχει διαθέσει περισσότερα από 100 εμπορικά δίκτυα SingleRAN, τα οποία μπορούν να εξελιχτούν σε LTE. Ήδη 40 πάροχοι από αυτούς έχουν ανακοινώσει ότι ήδη διαθέτουν, ή πρόκειται στο άμεσο μέλλον να διαθέσουν υπηρεσίες LTE.


Το 2010, το eNodeB shipment LTE της Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως, και έτσι η Huawei κέρδισε το “Βραβείο Σημαντικής Προόδου για Εμπορική Διάθεση LTE από προμηθευτή” στο LTE Summit 2011. Με αυτή τη βράβευση, αναγνωρίστηκαν τα επιτεύγματα και οι προσπάθειες της Huawei στην εμπορική διάθεση υπηρεσιών LTE.


Η λύση SingleRAN 5-Band 3-Mode 1-Cabinet της Huawei (BTS 3900L), που κέρδισε το βραβείο για τα “Καλύτερα Στοιχεία Δικτύου LTE”, αναβαθμίζει την υποστήριξη μιας απλής καμπίνας σε μέγεθος “τριών τεχνολογιών, σε πέντε μπάντες συχνοτήτων”, επιτρέποντας την συνύπαρξη και δια-λειτουργικότητα δικτύων GSM/UMTS/LTE, και κάνοντας έτσι πραγματικότητα τη σύγκλιση μεταξύ δικτύων, που μειώνει σημαντικά τα κόστη των παρόχων. Αυτή η λύση επιλέχθηκε από μερικούς από τους σημαντικότερους παρόχους παγκοσμίως, όπως οι Vodafone στη Γερμανία και η TeliaSonera στη Νορβηγία, που αντικατέστησαν τους παλαιούς σταθμούς βάσης, ενώ συγχρόνως ξεκίνησαν τη λειτουργία δικτύων LTE.