Νέα έκδοση 10.0 των Ηλεκτρονικών Λεξικών Ματζέντα για τις συσκευές iPhone, iPod Touch και iPad.


magentaΗ Ματζέντα (http://www.magenta.gr) ανακοινώνει τη νέα έκδοση των ηλεκτρονικών λεξικών για συσκευές με iOS, δηλαδή iPhone, iPod & iPad. Στη νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει οι ακόλουθες αλλαγές και προσθήκες:


Αποστολή λημμάτων με email: Μπορείτε να μοιράζεστε τα λήμματα με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας, τους συμμαθητές σας ή τους μαθητές σας. Καθώς βλέπετε την ερμηνεία ενός λήμματος, μπορείτε απλώς να πατήσετε στο ανάλογο κουμπί και να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα μέσα στο πρόγραμμα e-mail που χρησιμοποιείτε, με την ερμηνεία του λήμματος ως το σώμα του μηνύματος. Στη συνέχεια, επιλέγετε τους παραλήπτες, προσθέτετε τα σχόλιά σας και πατάτε Αποστολή.


Δημοσίευση λημμάτων στο Facebook: Μπορείτε να δημοσιεύσετε λήμματα στον Τοίχο σας στο Facebook. Καθώς προβάλλεται η ερμηνεία ενός λήμματος μπορείτε να πατήσετε το ανάλογο κουμπί και να δημιουργήσετε μια δημοσίευση για το Facebook με τον τίτλο και την ερμηνεία του λήμματος. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σχόλιά σας και πατάτε Δημοσίευση.


SMS: Μπορείτε να στείλετε την ερμηνεία ενός λήμματος ως μήνυμα sms. Καθώς προβάλλεται η ερμηνεία ενός λήμματος μπορείτε να πατήσετε το ανάλογο κουμπί και να δημιουργήσετε ένα μήνυμα sms με την ερμηνεία του λήμματος. Στη συνέχεια, επιλέγετε τους παραλήπτες, προσθέτετε τα σχόλιά σας και πατάτε Αποστολή. Τα μεγάλα σε μέγεθος μηνύματα τεμαχίζονται σε μικρότερα βάσει των περιορισμών μηνυμάτων sms.


Σελιδοδείκτες: Οι λέξεις που μεταφράζετε τοποθετούνται αυτόματα στο Ιστορικό του λεξικού. Μπορείτε όμως να τις οργανώσετε σε ομάδες της επιλογής σας. Στη συνέχεια, καθώς προβάλλεται ένα λήμμα μπορείτε να πατήσετε το ανάλογο κουμπί, να επιλέξετε την ομάδα και να προσθέσετε σε αυτήν το τρέχον λήμμα. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράφετε λήμματα από τις ομάδες ή ολόκληρες τις ομάδες ή να μετονομάζετε τις ομάδες.


Εγγενής Εφαρμογή iPad: Το λεξικό παρέχεται πλέον και ως εγγενής εφαρμογή iPad με τα ανάλογα πλεονεκτήματα.


Αυξομείωση Μεγέθους Χαρακτήρων: Μπορείτε να αλλάζετε το μέγεθος των γραμμάτων στην ερμηνεία των λημμάτων χρησιμοποιώντας απλώς τα δάχτυλά σας.


Άλλες βελτιώσεις
– Διόρθωση μείζονος και ελάσσονος σημασίας σφαλμάτων που αναφέρθηκαν από τους χρήστες της εφαρμογής
– Βελτιωμένη, ακόμη γρηγορότερη, αναζήτηση λέξεων


Η νέα έκδοση διατίθεται ήδη από το iTunes AppStore και όσοι έχουν προμηθευτεί την πρώτη έκδοση οποιουδήποτε από τα υποστηριζόμενα λεξικά, μπορούν να αναβαθμίσουν εντελώς δωρεάν. Για τους νέους ενδιαφερόμενους, όλα τα λογισμικά διατίθενται μέσω τού AppStore στην τιμή των 7,99 € με την τυπική διαδικασία που προβλέπεται μέσω τού λογισμικού iTunes.