Κάνει το «Alien» να μοιάζει με παιδική εκδρομή της κοκκινοσκουφίτσας!

deadspaceΤο «Dead Space» δεν είναι απλώς ακατάλληλο για ανηλίκους, είναι ακατάλληλο και για καρδιακούς. Δίχως να επιχειρεί καινοτομίες στο χώρο του gaming, συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο προτερήματα άλλων παιχνιδιών και παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα που θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει έντονα. Πρόκειται για ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, τόσο ατμοσφαιρικό που λίγοι θα τολμήσουν να το παίξουν με κλειστά τα φώτα!
Το σενάριο διαδραματίζεται σε έναν διαστημικό σταθμό, όπου και εγκλωβίζεται ο πρωταγωνιστής μαζί με άλλα δυο μέλη του πληρώματος του σκάφους του. Σύντομα θα διαπιστώσει πως το πλήρωμα του ερημωμένου διαστημικού σταθμού έχει μεταλλαχθεί ή έχει… «καταναλωθεί», με αποτέλεσμα αυτοσκοπός της αποστολής να γίνεται η επιβίωση. Αν διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές πιστεύετε πως στο «Dead Space» κρατάτε ένα laser και εξοντώνετε ορδές εξωγήινων είστε γελασμένοι. Ο ατμοσφαιρικός και αφιλόξενος διαστημικός σταθμός, με φώτα να τρεμοπαίζουν και θορύβους να ακούγονται μέσα στο σκοτάδι, μετατρέπει την αναμονή μέχρι τον επόμενο εχθρό σε μαρτύριο για τα νεύρα σας. Σκιές που έρπονται δίνουν την αίσθηση πως μονίμως κάποιος σας παρακολουθεί και είναι ζήτημα χρόνου ένα απόκοσμο πλάσμα να πεταχτεί με αιμοδιψείς διαθέσεις μπροστά σας, πάνω σας, πίσω σας… Αν σας τρόμαξε το BioShock, το «Dead Space» θα σας κόψει την ανάσα.
Στα θετικά του συγκαταλέγονται τα αξιόλογα γραφικά, ο απίστευτος surround ήχος και το απολαυστικό gameplay με ιδέες δανεισμένες από επιτυχημένους άλλους τίτλους, όπως η τηλεκίνηση αντικειμένων και η επιβράδυνση του χρόνου. Στα αρνητικά του παιχνιδιού… το σφίξιμο στο στομάχι έπειτα από λίγη ώρα στον εφιαλτικό κόσμο του!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                           8,5

ΗΧΟΣ:                                 9,5

GAMEPLAY:                       9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:       8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                        9

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas