Η Διοίκηση ΟΤΕ σε συζητήσεις με τη ρουμανική κυβέρνηση εξετάζει τη συγχώνευση της Romtelecom με την Cosmote Romania.


romtelecomΧθες αν και η αγορά περίμενε την κατάθεση προσφοράς από την πλευρά του ΟΤΕ για την εξαγορά του 45,99% της Romtelecom κατά την επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ στο Βουκουρέστι, ωστόσο οι δύο πλευρές περιορίστηκαν σε ένα «εποικοδομητικό» διάλογο με την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς να μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα.


Η συνάντηση του επικεφαλής του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ με τον υπουργό Επικοινωνιών της Ρουμανίας, κ. Valerian Vreme έγινε σε θετικό κλίμα χωρίς ωστόσο να διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο του διαλόγου.


Ο κ. Τσαμάζ σε σύντομη δήλωσή του σε ρουμανικά μέσα σχολίασε ότι έγινε «μία εποικοδομητική συνάντηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας γραπτής πρότασης από πλευράς ΟΤΕ για το μέλλον των επενδύσεων του στη Ρουμανία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρόταση που θα κατατεθεί θα αφορά και τις δύο εταιρείες και όχι μόνο την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας.


Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει θέμα με την αλλαγή του επικεφαλής της Romtelecom με τα δημοσιεύματα των ρουμανικών εφημερίδων να αναφέρουν πως επίκειται αντικατάσταση του νυν διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Ιωαννίδη, από το Στέφανο Θεοχαρόπουλο, διευθύνων σύμβουλο της Cosmote Romania.