Το Fable II κυκλοφορεί αποκλειστικά για Xbox 360 και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ήρωά σας όπως ακριβώς επιθυμείτε, ζυγίζοντας κάθε του επιλογή κατά την διάρκεια ενός συναρπαστικού παραμυθιού για… μεγάλους.

fable2Το Fable ήταν ένα πραγματικά επαναστατικό παιχνίδι που έδινε στον παίκτη την ελευθερία να επιλέξει ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό», βλέποντας τον χαρακτήρα του να εξελίσσεται σε έναν ιππότη με αστραφτερή πανοπλία ή έναν σκοτεινό άρχοντα ικανό για το χειρότερο. Το Fable II πατώντας σε αυτή τη φιλοσοφία κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Ο Peter Molyneux είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο «επαναστατικούς» δημιουργούς παιχνιδιών στην ιστορία της βιομηχανίας. Κάθε τίτλος του, από το παλιό Populus μέχρι και το Fable είχε κάτι το ξεχωριστό, κάτι που το έκανε να διαφοροποιείται από τον σωρό. Το Fable II είναι η συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού για Xbox και ακολουθεί τη φιλοσοφία του πρώτου τίτλου, κάνοντας όμως και μερικές αρκετά ριζοσπαστικές προσθήκες.

Το σενάριο του παιχνιδιού δεν διαφοροποιείται σημαντικά από ότι είχαμε συναντήσει στο πρώτο Fable. Για μια ακόμα φορά θα κληθείτε να ελέγξετε έναν «ήρωα» από τα πρώτα παιδικά του χρόνια μέχρι την ενηλικίωση, αντιμετωπίζοντας στο τέλος τον «μεγάλο κακό». Αυτή η διαδρομή είναι που έχει σημασία στο παιχνίδι και οι επιλογές που θα κάνετε κατά τι διάρκεια της ενηλικίωσής σας, έχουν το ανάλογο αντίκτυπο στον χαρακτήρα σας.

Αν επιλέξετε την οδό του «φωτός», τότε θα δείτε τον ήρωα να μετατρέπεται σε έναν ηρωικό ιππότη έτοιμο να προστατέψει τους αδυνάτους. Αν πάλι δεν έχετε και την καλύτερη διάθεση, μπορείτε να αγνοήσετε τα ανδραγαθήματα και να ακολουθήσετε έναν πιο σκοτεινό δρόμο, δημιουργώντας έναν «κακό» αντι-ήρωα. Τα πάντα είναι στο χέρι σας.

Στην προσπάθειά σας αυτή βέβαια δεν θα είστε μόνοι. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες του Fable 2 είναι ο πιστός σας σύντροφος που δεν είναι άλλος από έναν… σκύλο. Το συμπαθές τετράποδο έχει ανεπτυγμένη ΑΙ και αντιδρά ακριβώς όπως ένα πραγματικό, απαιτώντας την ανάλογη προσοχή και… φροντίδα. Το αντάλλαγμα είναι η πολύτιμη βοήθειά του στις μάχες, στην ανακάλυψη κρυμμένων αντικειμένων και εχθρών και πολλά άλλα. Βέβαια, δεν πάει να πει πως είστε αναγκασμένοι να ασχολείστε μαζί του. Όπως είπαμε στο Fable ΙΙ τα πάντα είναι στο χέρι σας. Έτσι μπορείτε κάλλιστα να αγνοήσετε τις ανάγκες του «μικρού Αζόρ». Βέβαια, επειδή αυτός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον αφέντη του, θα κάνει τα πάντα για να σας ξαναβρεί, ακόμα και αν τον εγκαταλείψετε τραυματισμένο στη μάχη.

Το σύστημα μάχης του Fable II είναι επίσης διαφοροποιημένο, ξεφεύγοντας από τον χαρακτήρα του “button masher” (όπου πατάς δύο κουμπιά συνεχώς χωρίς στρατηγική σκέψη) και αποκτώντας ένα στοιχειώδες «βάθος» αφού πλέον πρέπει να χρησιμοποιείτε τις καινούργιες δυνατότητές σας αλλά και τα όπλα σας με αρκετό μυαλό.

Πέρα από τα παραπάνω, το παιχνίδι έχει αρκετές βελτιώσεις στον γραφικό τομέα, όπου πλέον δείχνει πραγματικά πανέμορφο, ενώ και ο ήχος κυμμαίνεται στα γνωστά -επικά- στάνταρ που μας έχει συνηθίσει ο Molyneux. Κλείνοντας λοιπόν, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το Fable II είναι ένας τίτλος που οι φίλοι των RPG οφείλουν να αγοράσουν, ακόμα και αν δεν έχουν παίξει το πρώτο της σειράς.

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                           9

ΗΧΟΣ:                                 9

GAMEPLAY:                       8,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:       8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                        9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft