Η Nikon συνεχίζει την επιτυχία της στα βραβεία TIPA με τις φωτογραφικές μηχανές D7000 και Coolpix P300.


nikon-logoΗ Nikon Europe ανακοινώνει τη βράβευσή της με δύο σημαντικά βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) για τα προϊόντα:
• D7000: Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφικής Μηχανής D-SLR για Προχωρημένους Χρήστες
• Coolpix P300: Βραβείο Καλύτερης Συμπαγούς (compact) Φωτογραφικής Μηχανής Γενικής Χρήσης.


Ο οργανισμός TIPA είναι η κορυφαία ένωση τεχνικού φωτογραφικού τύπου στην Ευρώπη. Τα βραβεία της ένωσης επιλέγονται από τα 29 κορυφαία περιοδικά φωτογραφίας σε 13 χώρες της Ευρώπης και δίνονται σε προϊόντα που οι κριτές θεωρούν ότι είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, όσον αφορά τη συνολική ποιότητα, τις επιδόσεις και το όφελος για τον καθορισμένο τελικό χρήστη.


Nikon D7000
Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: “Η φωτογραφική μηχανή Nikon D7000 μάς εντυπωσίασε και θα την χαρακτηρίζαμε ως το πρότυπο μιας DSLR τελευταίας τεχνολογίας με φορμά DX (μεγέθους APS-C), αισθητήρα 16,2 MP CMOS, ταχύτητα έξι καρέ ανά δευτερόλεπτο για έως και 100 λήψεις και video full HD 1080p με συνεχόμενη AF. Με δύο υποδοχές καρτών SD, σκόπευτρο 100% και φωτεινή οθόνη LCD 3 ιντσών για λειτουργία Live View (Ζωντανής προβολής), αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι εξαιρετικά ευέλικτη στη χρήση. Τα επάνω και πίσω καλύμματα από κράμα μαγνησίου, οι ειδικές στεγανοποιήσεις για την υγρασία και τη σκόνη, καθώς και το σύστημα κλείστρου με αξιολόγηση 150.000 κύκλων, προσδίδουν στη φωτογραφική μηχανή μια επαγγελματική αίσθηση.”


Nikon Coolpix P300
Οι κριτές της ένωσης TIPA σχολίασαν: “Η Nikon Coolpix P300 είναι μια κομψή compact φωτογραφική μηχανή με αξιοσημείωτα ισχυρό φακό f/1.8, που ξεκινά από 24mm (ισοδύναμο 35mm format) με οπτικό zoom 4,2x. Το κρύσταλλο με υψηλό δείκτη διάθλασης εξασφαλίζει πρόσθετη ευκρίνεια εικόνων με υψηλή αντίθεση. Σε συνδυασμό με τον ισχυρό αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού CMOS 12,2 Megapixel, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η P300 μπορεί να τραβήξει video Full HD (1080p), καθώς και σε αργή κίνηση με ταχύτητα εγγραφής έως και 120fps.