Η δεύτερη ημέρα του EMC World 2011 άνοιξε με την εισήγηση του κ. Paul Maritz, Διευθύνοντος Συμβούλου της VMware.


EMC World 2011O κ. Maritz παρουσίασε περιληπτικά τρόπους με τους οποίους οι τελικοί χρήστες μπορούν να αξιοποιούν λύσεις cloud για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, ώστε να προκύπτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις τους. Στη συνέχεια, ο κ. Brian Gallagher, πρόεδρος στο τμήμα Enterprise Storage της Vmware, παρουσίασε συνοπτικά τον δρόμο προς τα εικονικά κέντρα μηχανογράφησης και τη διασύνδεση των συστημάτων επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, με το cloud.


Στην επόμενη ομιλία, ο κ. Rich Napolitano παρουσίασε το πώς επιδρούν στον πραγματικό κόσμο, συστήματα όπως το VNXe και το VNX τα οποία παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2011. Παράλληλα, ο κ. Napolitano έδωσε το περίγραμμα των βελτιώσεων που ανακοινώνονται σήμερα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της Vmware να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τη «μεγάλη ουρά» που σχηματίζεται κατά την αποστολή των data από το κέντρο μηχανογράφησης στο cloud.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου EMC World 2011, η EMC έδωσε στη δημοσιότητα εννέα ανακοινώσεις σχετικά με τις νεώτερες εκδόσεις διαφόρων προϊόντων και λειτουργιών, όπως το VMAX Enginuity, το VNX auto tiering, το VNX Google Enterprise, και τον EMC Ionix Server Manager 3.0. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το VPLEX GEO, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που ορίζει από την αρχή την έννοια της αποθήκευσης σε υποδομές τύπου cloud.


H EMC παρουσίασε τη νέα τεχνολογία EMC VPLEX Geo, η οποία διευρύνει τα γεωγραφικά όρια των κέντρων μηχανογράφησης, επιτρέποντας τη λειτουργική ενοποίηση κέντρων που βρίσκονται ακόμη και σε διαφορετικές ηπείρους. Γίνεται πραγματικότητα το storage federation από απόσταση, επεκτείνοντας τα όρια της υποδομής ΙΤ και επιτρέπει την πρόσβαση από οπουδήποτε.


Δίνει τη δυνατότητα αρχιτεκτονικών active/active data πάνω από μεγάλες αποστάσεις, και επιτρέπει την πρόσβαση, τη χρησιμοποίηση και τη δυναμική μετακίνηση εφαρμογών και δεδομένων μεταξύ του κέντρου ΙΤ του πελάτη, και των υποδομών του παρόχου.


Η τεχνολογία VPLEX Geo δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών υβριδικού cloud, εξασφαλίζοντας σημαντικές λειτουργικές δυνατότητες και επιχειρησιακή συνέχεια, μέσα από τη δυναμική διακίνηση εφαρμογών και δεδομένων ανάμεσα στις υποδομές του πελάτη και των κέντρων του παρόχου τψν υπηρεσιών cloud.


To νέο υλικό και το λογισμικό VPLEX αυξάνουν την αποτελεσματικότητα, την υποστήριξη αποθήκευσης τρίτων κατασκευαστών, τη διαθεσιμότητα και τη συνδεσιμότητα και όλα αυτά σε ένα μικρότερο πακέτο για μεγαλύτερη ευελιξία.


EMC IONIX UIM
H EMC παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λογισμικού EMC® Ionix™ Unified Infrastructure Manager (UIM), του μοναδικού λογισμικού διαχείρισης ειδικά για πλατφόρμες VCE Vblock. Η διαχείριση με «Ένα μόνο κλικ» για τις πλατφόρμες υποδομής Vblock™ της VCE επιτρέπει 5 φορές ταχύτερο provisioning και 80% καλύτερες επιδόσεις. Το νέο λογισμικό Ionix UIM/Operations 2.1 επιτρέπει τη γρήγορη αναγνώριση προβλημάτων και τη λύση θεμάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο μηχανής, δικτύου ή αποθηκευτικών μέσων, βοηθώντας τα τμήματα πληροφορικής να μεγιστοποιήσουν το χρόνο ορθής λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.


Η EMC εδραιώνει εστιασμένες και παγιωμένες συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξει το εύρος των επιλογών της για οργανισμούς IT που θέλουν να κερδίσουν την επιχειρηματική ευελιξία μέσα από την αποτελεσματικότητα και τις επιλογές που προσφέρονται μέσα από τo cloud computing, χωρίς να θυσιάζουν την ασφάλεια ή τη δυνατότητα ελέγχου. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρόχων προσφέρει στους οργανισμούς IT μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, έλεγχο και επιλογές μέσα από αξιόπιστες υπηρεσίες cloud. Ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα επιτρέπει στους συνεργάτες παροχής υπηρεσιών να δημιουργούν, να αναπτύσσουν, να διαφημίζουν, να πωλούν και να παρέχουν υπηρεσίες δημόσιου και ιδιωτικού cloud, με τη δύναμη των λύσεων της EMC.