Η AMD ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Acceleware, για να παρέχουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε προγραμματιστές.


AMDΗ συνεργασία αυτή προκύπτει έπειτα από τη διάθεση του OpenCL™ University Kit, που πραγματοποίησε η AMD, και αφορά μία σειρά εργαλείων διδασκαλίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από τα πανεπιστήμια για το μάθημα «OpenCL programming».


Η από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών μαθημάτων για την OpenCL από την AMD και την Acceleware έχει στόχο να υποστηρίξει τους επαγγελματίες, προγραμματιστές λογισμικού, παρέχοντάς τους συνεχείς ευκαιρίες επιμόρφωσης σχετικά με το non-proprietary βιομηχανικό πρότυπο OpenCL, για έναν πραγματικά ετερογενή κόσμο computing.


Τον Ιούνιο, οι Acceleware και AMD θα διοργανώσουν μηνιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες περιοχές ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ στην ακόλουθη ιστοσελίδα παρατίθεται το πρόγραμμα και επιπλέον πληροφορίες για τα σεμινάρια: http://www.acceleware.com/amd-opencl-training.


Παράλληλα, η Acceleware θα είναι χορηγός σε ένα hands-on lab στο AMD Fusion Developer Summit, που θα διεξαχθεί στις 13-16 Ιουνίου 2011 στην Ουάσιγκτον. Εξειδικευμένο προσωπικό της Acceleware θα ενισχύσει την ομάδα τεχνικών και τα στελέχη της AMD, τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες της εταιρείας σε μία συνάντησή τους στο AMD Developer Summit. Κατά τη διάρκειά του, θα συζητήσουν για τα βιομηχανικά πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της OpenCL, και θα αναζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί να βελτιστοποιηθούν καλύτερα οι εφαρμογές για ένα ετερογενές computing. Το εναρκτήριο συνέδριο θα συγκεντρώσει προγραμματιστές, ακαδημαϊκούς και ανερχόμενους μελετητές καινοτομιών που θα ενημερωθούν περαιτέρω για το ετερογενές computing, την τεχνολογία Accelerated Processing Unit (APU), την τεχνολογία παράλληλης επεξεργασίας και προγράμματα, όπως το AMD Fusion Fund.