Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner, η ESET αναδείχθηκε στην 1η θέση στη λίστα των προϊόντων λογισμικού ασφαλείας.


Eset logoΗ Eset σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως σε προϊόντα ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το 2010. Στην έκθεση της Gartner: “Market Share: Security Software, Worldwide, 2010”, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάρτιο 2011, τα αριθμητικά στοιχεία αποδεικνύουν πως η ESET σημείωσε ανάπτυξη ύψους 51,5%.


Σύμφωνα με την έκθεση, «Η αγορά των προϊόντων ασφαλείας επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για την ανάκαμψη της ανάπτυξης για το 2010. Η συνολική αγορά έφθασε τα 16,6 δις δολάρια, αυξανόμενη κατά 13%». Η Eset έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τη διάθεση προϊόντων που παρέχουν ανώτερη προστασία. Με τη χρήση της τεχνολογίας ThreatSense, όλα τα προϊόντα της προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο από spyware, ιούς και άλλες απειλές, καταναλώνοντας ελάχιστη μνήμη και υπολογιστική ισχύ. Η ανάπτυξη της ESET στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων κατά τη διάρκεια του 2010 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις βραβευμένες λύσεις anti-malware: ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security και ESET Cybersecurity for Mac, τη νέα λύση ασφαλείας της εταιρείας για λειτουργικό σύστημα Mac.


Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα Απριλίου του Steam Hardware & Software Survey 2011, η ESET αποτελεί την πρώτη επιλογή σε λογισμικό ασφαλείας επί πληρωμή για τους gamers. Η Steam της Valve αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα για PC και Mac παιχνίδια , με περισσότερα από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Η μηνιαία έρευνα που διεξάγει αξιολογεί δεδομένα που προέρχονται από τα προϊόντα λογισμικού που χρησιμοποιούν οι πελάτες της. Συνολικά, η ESET εκτιμήθηκε ως η δεύτερη πιο δημοφιλής λύση ασφάλειας με 8,81% μερίδιο αγοράς και ως η πλέον χρησιμοποιούμενη λύση από όλα τα προϊόντα ασφαλείας. Η εταιρεία ανταμείβει τους πελάτες της με τη διάθεση της πέμπτης γενιάς λύσεων ασφαλείας, τα ESET Smart Security 5 και ESET NOD32 Antivirus 5, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα προς δοκιμή σε έκδοση beta και περιλαμβάνουν τη λειτουργία ESET sports, ένα νέο Gamer Mode ειδικά σχεδιασμένο για τους λάτρεις του gaming.