Η Deutsche Telekom εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της στον ΟΤΕ.


deutsche_telecomΗ γερμανική εταιρία Deutsche Telekom θα αγοράσει ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ εφόσον η ελληνική Κυβέρνηση θελήσει να το πουλήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κ. Αντρέας Λάιγκερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.


Ο κ. Λάιγκερς σημείωσε ότι η DT δεν έχει καθένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο.


“Αν η ελληνική Κυβέρνηση θέλει να μας πουλήσει το πακέτο, θα το κάνει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρία σέβεται τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο το 2008, όταν απέκτησε το 25% των μετοχών του ΟΤΕ. Η DT, συνέχισε ο κ. Λάιγκερς, δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.


Με βάση τη συμφωνία των μετόχων, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πουλήσει 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 20 ημερών, εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της DT θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου.