Η Melita επιλέγει τη Cisco για την επέκταση του ολοκληρωμένου ευρυζωνικού καλωδιακού δικτύου FibrePower στη Μάλτα και στο Γκότζο.


CISCO_200Η υλοποίηση της τελευταίας γενιάς καλωδιακής τεχνολογίας DOCSIS 3.0®, συμπεριλαμβανομένου του Cisco® uBR10012 Universal Broadband Router, των Cisco radio frequency gateways και modem υψηλής ταχύτητας, σε μία ολοκληρωμένη λύση της Cisco, θα δώσουν στη Melita τη δυνατότητα να αναβαθμίσει την ευρυζωνική πρόσβαση στη Μάλτα, ενώ θα προσφέρει σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή κατοικία στη Μάλτα ταχύτητα σύνδεσης που θα φτάνει τα 100 megabits ανά δευτερόλεπτο.


Το επόμενης γενιάς δίκτυο της Melita, που ονομάζεται FibrePower, θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις, και δεν θα περιορίζεται σε συγκεκριμένες ζώνες ούτε θα απαιτεί σημαντικά έργα υποδομής. Η τεχνολογία FibrePower θα βοηθήσει τη Melita να ανοίξει τον δρόμο για μελλοντικές βελτιώσεις με τρόπο ώστε οι σταθερές υπηρεσίες να προσφέρονται πάνω από το καλωδιακό της δίκτυο. Επίσης, θα διευκολύνει την ενοποίηση δεδομένων, φωνής και βίντεο πάνω από υποδομή που βασίζεται σε Internet Protocol.


Η επένδυση αυτή αφορά τις αναβαθμίσεις υποδομής που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010 και οι οποίες ανταποκρίνονται στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για διακίνηση δεδομένων πάνω από IP. Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση η Μελίτα ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των ταχυτήτων αποστολής δεδομένων (upload) για όλους σχεδόν τους συνδρομητές της, ικανοποιώντας έτσι την αυξανόμενη ζήτηση για αποστολή δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και άλλες παρόμοιες εφαρμογές.