Η HP ανακοινώνει ότι η επιχειρησιακή μονάδα HP Enterprise Services έλαβε πιστοποίηση από τη SAP για την παροχή υπηρεσιών cloud για λύσεις SAP.


hp logo 2010Η HP παρέχει τυποποιημένες λύσεις και υπηρεσίες πληροφορικής, οι οποίες βασίζονται σε κοινόχρηστους πόρους που διατίθενται μέσω Διαδικτύου. Έτσι, επιτρέπει την υλοποίηση εφαρμογών SAP® σε πελάτες με τρόπο επεκτάσιμο, μέσω των υπηρεσιών HP Hybrid Delivery Cloud Services.


Η πιστοποίηση διασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα στους πελάτες που χρησιμοποιούν εφαρμογές SAP μέσω των υπηρεσιών HP Cloud Services, όπως:
· Αυξημένη ευελιξία που επιτρέπει την ευθυγράμμιση των επιχειρησιακών διαδικασιών για την κάλυψη των άμεσων απαιτήσεων της αγοράς
· Άμεση παροχή, η οποία επιταχύνει την ικανότητά των επιχειρήσεων να υλοποιούν αλλαγές στις εφαρμογές και τις επιχειρησιακές διαδικασίες
· Υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας για την αρχιτεκτονική και την πρόσβαση στις πιο πρόσφατες υπηρεσίες cloud, χωρίς να απαιτείται αρχικό κεφάλαιο για επένδυση σε υποδομές. Έτσι, μειώνονται σημαντικά τα κόστη και το ρίσκο, ώστε οι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πλήρως τα οφέλη των επιχειρησιακών εφαρμογών.


Οι πάροχοι λύσεων τεχνολογίας που επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση από την SAP πρέπει να υποβληθούν σε μια εκτενή διαδικασία ελέγχου, η οποία επικυρώνει τη λειτουργική ενσωμάτωση των cloud δυνατοτήτων του παρόχου με τις εφαρμογές SAP. Η διαδικασία περιλαμβάνει ελέγχους σχετικά με τις τεχνικές, φυσικές και διοικητικές διαδικασίες ασφάλειας του παρόχου που υποστηρίζουν τις εφαρμογές SAP. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, η διαδικασία πιστοποίησης επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια.


Η πιστοποίηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λύσεων της HP, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών hosting εφαρμογών, διαχείρισης περιβαλλόντων cloud, λύσεων ανάκτησης από καταστροφή και λύσεων δικτύωσης. Η νέα πιστοποίηση ενισχύει ακόμα περισσότερο την εικοσαετή σχέση μεταξύ της HP και της SAP. Μεταξύ άλλων, η SAP αποτελεί μέλος του προγράμματος HP Agility Alliance, του επίσημου προγράμματος συνεργατών της μονάδας HP Enterprise Services, το οποίο έχει ως στόχο την από κοινού ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής.