O Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας και η Sony συνεργάζονται με την οργάνωση “Save the Children”.


save the children logoΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας (World Photography Organisation – WPO) και η Sony αναγγέλλουν τη συνεργασία τους με την οργάνωση Save the Children, για το βραβείο Focus Award της περιόδου 2011/12, η οποία ξεκίνησε στις 27 Απριλίου.


Κάθε χρόνο, ο WPO συνεργάζεται με κάποιο διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό για το ειδικό βραβείο Focus Award, το οποίο επικεντρώνεται στη χρήση της φωτογραφίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με κάποιο θέμα παγκόσμιας εμβέλειας.


Το βραβείο για το 2011/12 θα εστιαστεί στο έργο που επιτελεί η οργάνωση Save the Children σε περιπτώσεις καταστροφών, με σκοπό να αναδείξει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δεν προβάλλονται επαρκώς και να τονίσει το σημαντικό ρόλο του Children’s Emergency Fund (Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) στην άμεση ανταπόκριση σε τέτοιες καταστροφές.


Το πρόγραμμα Save the Children, το οποίο ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2011 στο Odeon της Leicester Square, θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2011, μαζί με το διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2012.


Οργανωτής του διαγωνισμού Sony World Photography Awards, του κορυφαίου διαγωνισμού φωτογραφίας για σπουδαστές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, είναι ο WPO. Στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που συμμετείχαν στο θεσμό Focus Award τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνονται η UNICEF και η πρωτοβουλία Prince’s Rainforests Project.