Συνεργασίες της αμερικάνικης εταιρείας online ενοικίασης DVD, Netflix, με Samsung, LG και Microsoft δείχνουν πως ο νέος ανταγωνιστής του Blu-ray είναι το streaming video.

netflixΗ εταιρεία Netflix επιτρέπει στους συνδρομητές της να απολαύσουν μέσω διαδικτύου τις αγαπημένες τους ταινίες. Οι πρόσφατες συμφωνίες της με κατασκευαστές Blu-ray DVD players όπως η LG και η Samsung αλλά και με την Microsoft, κατασκευάστρια της παιχνιδομηχανής Xbox 360, δείχνουν πως οι τηλεοράσεις μας σύντομα θα τροφοδοτούνται με περιεχόμενο απευθείας από το internet, δίχως να μεσολαβούν αποθηκευτικά μέσα όπως DVD ή Blu-ray.
Ήδη οι αμερικάνοι κάτοχοι των συσκευών Samsung BD-P2550 και BD-P2500 Blu-ray players μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν τις συσκευές τους ώστε να αναπαράγουν streaming video από την online βιβλιοθήκη του Netflix, η οποία απαριθμεί πάνω από 12.000 ταινίες και επεισόδια τηλεοπτικών σειρών ή να χρησιμοποιήσουν την παιχνιδομηχανή Xbox 360 για να απολαύσουν το ίδο περιεχόμενο.
Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα των 8 εκατομμυρίων συνδρομητών του Netflix προτιμούσε να παραγγέλνει online DVD τα οποία αποστέλλονταν ταχυδρομικά. Η υπηρεσία “Watch Instantly”, παρόλαυτά, κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς επιτρέπει την άμεση παρακολούθηση του αγορασμένου ή ενοικιαζόμενου τίτλου.
Η ποιότητα του εκπεμπόμενου μέσω internet video, φυσικά, δεν αγγίζει αυτήν του high-definition Blu-ray προτύπου, όσο όμως οι ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων αυξάνονται, τόσο πιο ενδιαφέρουσα γίνεται αυτή η προοπτική.