Η China Mobile επέλεξε την Ericsson να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου παγκοσμίως TD-LTE δοκιμαστικού δικτύου μέχρι σήμερα.


ericsson-logoΜε την έγκριση του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής Τεχνολογιών (MIIT) της Κίνας, η Ericsson θα κατασκευάσει ένα TD-LTE δοκιμαστικό δίκτυο στην πόλη Shenzhen, μια από τις πιο προηγμένες τηλεπικοινωνιακές αγορές στην Κίνα.


Η έγκριση από το MIIT ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών της διαλειτουργικότητας εξοπλισμού TD-LTE δικτύου της Ericsson με multiple chipset κατασκευαστές. Ως μέρος των προσπαθειών της για περαιτέρω ανάπτυξη του παγκόσμιου οικοσυστήματος, η Ericsson διεξάγει δοκιμές διαλειτουργικότητας με κορυφαίους διεθνείς φορείς, όπως η ST-Ericsson και η Qualcomm.


Η Ericsson θα παρέχει την κορυφαία end-to-end λύση TD-LTE, η οποία περιλαμβάνει το τελευταίας τεχνολογίας multi-standard base station, RBS 6000 και το εμπορικά δοκιμασμένο Evolved Packet Core (EPC) δίκτυο, σύστημα λογισμικού υποστήριξης λειτουργίας και επαγγελματικές υπηρεσίες. Ήδη από τον Ιούλιο του 2010, η Ericsson παρουσίασε εφαρμογές πολυμέσων εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας μέσω της λύσης TD-LTE στη Σαγκάη. Τέλος, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ericsson πραγματοποίησε με επιτυχία άλλο ένα ορόσημο με την πρώτη φωνητική κλήση TD-LTE στον κόσμο, μέσω δικτύου LTE/EPC στη Βαρκελώνη.


Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η πόλη Shenzhen θα φιλοξενήσει την 26η Πανεπιστημιάδα, ή τους Διεθνείς Αγώνες των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της υλοποίησης, το δίκτυο θα είναι έτοιμο εγκαίρως για τους αθλητές, τους επισκέπτες, και τον πληθυσμό της πόλης που είναι πάνω από 10 εκατομμύρια, για να απολαύσουν την εμπειρία του TD-LTE, η οποία έγινε πραγματικότητα από την Ericsson.