Η Fujitsu Siemens συμμετείχε στο CSR Congress 2008 που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 & 18 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

fujitsu siemens logoΠιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, παρουσίασε το θέμα «Προκλήσεις & Λύσεις στο Green IT» στην ενότητα Περιβάλλον & Κλιματική κρίση. Ο κ. Νικολόπουλος επισήμανε ότι τα αυξανόμενα ενεργειακά κόστη και η οικολογική συνείδηση οδηγούν τις επιχειρήσεις και τη ζήτηση των καταναλωτών σε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και λύσεις.
Επίσης, παρέθεσε στοιχεία ερευνών που μαρτυρούν ότι η ανάγκη για πράσινο εξοπλισμό πληροφορικής γίνεται ολοφάνερη αφού σύμφωνα με την εταιρεία Gartner “ο εξοπλισμός ΙΤ ευθύνεται για την εκπομπή 2% διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, ποσοστό ισοδύναμο με την εκπομπή CO2 των αεροπλάνων.“ Μία άλλη έρευνα της εταιρείας IDC, διαμηνύει ότι “για κάθε δολάριο που σπαταλιέται για εξοπλισμό πληροφορικής, μισό δολάριο θα ξοδεύεται για ηλεκτρική ενέργεια, ποσό το οποίο θα αυξηθεί κατά 54% τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

Η Fujitsu Siemens Computers θεωρείται πρωτοπόρος στο Green IT, αφού το αγκαλιάζει τόσο με προϊόντα όσο και με συνολική φιλοσοφία ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα η εταιρεία προβαίνει σε συνεχείς ενέργειες με στόχο την ελαχιστοποίηση των φθορών προς στο περιβάλλον.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αφορά όλες τις εταιρίες οι οποίες πρέπει να εξετάζουν πώς οι δράσεις και οι δραστηριότητες της επιχείρησης τους επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο, υιοθετώντας παράλληλα κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές. Εμείς στη Fujitsu Siemens Computers αναζητούμε διαρκώς την ισορροπία μεταξύ οικονομίας και οικολογίας, καινοτομώντας στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών διαδικασιών στον κύκλο ζωής των προϊόντων. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτέλεσε μία ευκαιρία ‘εκπαίδευσης’ των επιχειρήσεων για τις πρακτικές και τα προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα πιο υπεύθυνων επιλογών».